Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Ontslag uit de gevangenisdienst. ‘Gebrek aan goed toezicht’

Gestart door Pieszyce, 22 januari 2024, 00:55

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Ontslag uit de gevangenisdienst. 'Gebrek aan goed toezicht'

19 januari 2024

Het ministerie van Justitie maakte in een verklaring bekend dat kolonel Paweł Makarowski was ontslagen uit de functie van hoofd van de interne inspectie van het gevangeniswezen. Het besluit werd voorafgegaan door een beoordeling waarin werd gesteld dat er sprake was van "gebrek aan goed toezicht op de uitvoering van taken".

Binnenkort meer informatie.

"Het ministerie van Justitie deelt mee dat kolonel Paweł Makarowski op 19 januari 2024, overeenkomstig artikel 64, lid 1a, van de wet van 9 april 2010 betreffende het gevangeniswezen [d.w.z. het staatsblad 2023.1683], werd ontslagen uit de functie van het hoofd van de interne inspectie van de gevangenisdienst " - vermeld in de aankondiging.

"De Inspectie is een interne organisatorische eenheid van het Gevangeniswezen, met als taken onder meer het herkennen, voorkomen en opsporen van misdaden gepleegd door gedetineerden, functionarissen en medewerkers van het Gevangeniswezen. Het besluit van de Minister van Justitie werd voorafgegaan door een beoordeling waarin het gebrek aan goed toezicht op de uitvoering van taken die binnen de bevoegdheid van de eenheid vallen", lezen we.

Auteur:  DWW

Bron:    wiadomosci.onet.pl przez DWW     język po Polsku