Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Een krachtig bericht van Michał Chmielewski:

Gestart door Pieszyce, 22 januari 2024, 23:47

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Een krachtig bericht van Michał Chmielewski:
Vandaag zien we valse tranen en horen we gemene woorden over 'politieke gevangenen'


22 januari 2024

– "Dit hele spektakel met Kamiński en Wąsik spuugt de echte slachtoffers in het gezicht." De angstaanjagende woorden waarmee ik ze persoonlijk identificeer en perfect begrijp (zoals velen van jullie, weerbarstige schurken en verraderlijke moordenaars), gaan over het voorbereiden van je gezin op het scenario van "arrestatie door de politie/PiS-diensten" – schreef Michał Chmielewski

– Dit zijn de tijden waarin we leefden... tijden van partijpolitieke diensten, illegale detenties van onschuldige en politiek lastige mensen, vervalsing van bewijsmateriaal en intimidatie. Laten we vanuit dit perspectief al die tv-sterren, 'kunstenaars', politici, journalisten en atleten herinneren die nergens bang voor waren. Ze waren vaak te zien op TVP en op evenementen georganiseerd door ministeries en staatsbedrijven. Het klinkt alsof dit twee totaal verschillende landen en verschillende realiteiten zijn. Cichopki, Babiarz, Steczkowskie, Mazurki, Mile en anderen... ze hadden een geweldige tijd.

– Tegelijkertijd legde iemand zijn dochter uit hoe ze moest reageren toen mannen met bivakmutsen om zes uur 's ochtends de deur van het appartement openbraken. Iemand vertelde zijn verloofde waar ze moest bellen en hoe ze het hele arrestatieproces moest opnemen om de wet niet te overtreden en zichzelf te beschermen tegen toekomstige beschuldigingen. Iemand heeft de wekker op half vijf gezet omdat ze niet om zes uur in hun pyjama wilden worden aangehouden. Vandaag zien we neptranen en horen we gemene woorden over 'politieke gevangenen'. Gelukkig is dit alles wat ze kunnen doen... volledige gerechtigheid en rechtvaardigheid in overeenstemming met onze wet wachten op hen - schreef Michał Chmielewski.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku