Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het is tijd om voor Rydzyk te zorgen

Gestart door Pieszyce, 22 januari 2024, 23:54

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het is tijd om voor Rydzyk te zorgen
Wie onthult het ware gezicht van de zakenman uit Toruń?


22 januari 2024

Het rijk van Rydzyk, een vreemde man met een nog vreemdere geschiedenis, ontstond niet plotseling. Vandaag is het tijd om eindelijk de waarheid te onthullen over hoe het is gemaakt, hoe het is gepompt en wie er werkelijk achter Rydzyk zit.

De afgelopen acht jaar heeft PiS enorme bedragen in Toruń gepompt. Ze kwamen van de overheid, staatsfondsen en staatsbedrijven, waaronder PGE en Orlen. Macierewicz, Kaczyński en Morawiecki kwamen naar Toruń. De helft van de regering maakte pelgrimstochten om het idool van Mammon te aanbidden.

In het verleden betekende de steun van TV Trwam of Radio Maryja veel. Tegenwoordig, met de ineenstorting van de kerk, is Rydzyk ook in verval, maar hij heeft enorme hoeveelheden geld. Op de journalistieke markt circuleren geruchten over wat hij ermee doet en waarin hij investeert, maar nog niemand heeft dit geverifieerd.

Maar het wordt tijd dat de geheime diensten Rydzyk aanpakken. De Kerk heeft hen tot nu toe beschermd - misschien vanwege het geld dat naar verschillende plaatsen ging... De verwikkeling van de hiërarchen in de politiek met PiS vernietigde hun macht. Daarom is het een goed moment om een onderzoek te starten.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku