Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Kaczyński's hyena heeft de staatsradio beroofd?

Gestart door Pieszyce, 23 januari 2024, 00:11

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Kaczyński's hyena heeft de staatsradio beroofd?
Tot 5 jaar gevangenisstraf voor een propagandist


22 januari 2024

Een cel voor een propagandist.

Zoals gerapporteerd door het tijdschrift "Press", riskeert Tomasz Duklanowski, voormalig hoofdredacteur van de Poolse Radio Szczecin, een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar wegens vermoedelijke verduistering van eigendommen.

Duklanowski is de auteur van materialen waardoor het mogelijk was om de zoon van KO-parlementslid Magdalena Filiks te identificeren als slachtoffer van een pedofiel.

Toen duidelijk werd dat dit het einde was van hem bij de radio, nam hij per e-mail ontslag en pakte de apparatuur van de staatszender in.

– Dit omvat onder meer: een laptop met software en twee telefoons. Tomasz Duklanowski nam zelfs de afstandsbediening mee naar de poort. De totale waarde van de roerende goederen die hij zich heeft toegeëigend bedraagt 17,8 duizend złoty - zegt advocaat Rafał Wiechecki, vertegenwoordiger van Polskie Radio Szczecin in liquidatie.

– We hebben zes bonnen die Tomasz Duklanowski verplichten de gekochte apparatuur terug te sturen. Anderhalve maand nadat de commissie had vastgesteld dat ze vermist waren en dat er geen reactie was op het per post verzonden verzoek om hun terugkeer, moesten we een melding indienen bij het parket over de mogelijkheid om een misdrijf te plegen op grond van artikel 284 par. 2 van het Wetboek van Strafrecht – advocaat Wiechecki toegevoegd.

Op grond van art. 284 par. 2 van het Wetboek van Strafrecht: "Degene die zich de hem toevertrouwde roerende goederen toe-eigent, wordt gestraft met een gevangenisstraf van 3 maanden tot 5 jaar."

Zoals Gazeta Wyborcza ontdekte, is Duklanowski niet langer in Polen. Direct na het verlaten van Radio Szczecin vertrok hij naar Afrika.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku