Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De Staatsbossen willen Obajtek vervolgen. Er is een melding van een vermoedelijk misdrijf

Gestart door Pieszyce, 24 januari 2024, 00:13

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De Staatsbossen willen Obajtek vervolgen. Er is een melding van een vermoedelijk misdrijf

22 januari 2024


Citaatfoto: twitter.com

Open plek in het bos.

– Directeur-generaal van de Staatsbossen, Witold Koss, heeft een kennisgeving gestuurd naar het regionale parket van Gdańsk op verdenking van het plegen van een misdrijf door drie mensen die tot voor kort leidinggevende functies in de Staatsbossen bekleedden. Dit zijn Józef Kubica, voormalig algemeen directeur van het Staatsbosbeheer, Bartłomiej Obajtek, voormalig directeur van het regionale directoraat in Gdańsk, en Jan Borkowski, voormalig boswachter van het Bosdistrict van Gdańsk, zo meldt het Staatsbosbeheer.

Zoals Business Insider uitlegt, gaat de zaak over de verkoop van panden uit de middelen van Staatsbosbeheer. Het idee is om drie woongebouwen te koop aan te bieden op een aantrekkelijke locatie in Gdynia, die tot de Staatsbossen behoren.

– Door appartementen te koop aan te wijzen, kunnen huidige huurders en voormalige en huidige medewerkers van Staatsbosbeheer deze tegen aantrekkelijke voorwaarden kopen – legt de portal uit.

Een van de huurders is Bartłomiej Obajtek. "De zaak betreft machtsmisbruik en de blootstelling van de Staatsbossen aan grootschalige materiële schade, ten bedrage van ruim 2.300.000 złoty. Dit is de totale waarde van alle eigendommen", lezen we in een verklaring op de website van State Forests.

Zoals Business Insider toevoegt, is een van de appartementen onlangs gekocht door Bartłomiej Obajtek, die een voorlopige overeenkomst heeft gesloten. In dit geval is door het ministerie van Klimaat en Milieu al een afzonderlijke kennisgeving over de verdenking van het plegen van een misdrijf ingediend bij het parket van Gdańsk.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku