Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

PiS heeft opdracht gegeven om telefooncellen te installeren in de secretariaten

Gestart door Pieszyce, 24 januari 2024, 00:18

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


PiS heeft opdracht gegeven om telefooncellen te installeren in de secretariaten
 van overheidsgebouwen. Ze wisten van de afluisterpraktijken


23 januari 2024

Bij de PiS-regering was kennis over het afluisteren van Wąsik en Kamiński heel gebruikelijk. Dit blijkt uit speciale telefooncellen die zijn geïnstalleerd in de secretariaten van sleutelfunctionarissen, waaronder ministers, staatssecretarissen en directeuren.

Toen de nieuwe regering aantrad, ontdekte ze tot haar verbazing dat er op veel plaatsen speciale kluisjes voor mobiele telefoons waren geïnstalleerd. Telefoons werden daar gedeponeerd voor vergaderingen. Het was het effect van een psychose veroorzaakt door Wąsik en Kamiński. Iedereen wist dat ze afluisteren en telefoons konden hacken.
Advertenties

Dat is de reden waarom de PiS-regering enorme sommen geld heeft uitgegeven aan speciale kabinetten, die waren gevestigd in de kantoren van individuele ministers, vice-ministers en hoge ambtenaren.

Ze zijn er nog steeds. Het opbergen van de telefoon in een metalen kast is ter bescherming tegen het afluisteren van het gesprek. De telefoon heeft dan geen bereik en is niet op afstand te bedienen. De kasten zijn bovendien dik genoeg om geluid te dempen.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku