Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

"Czerwonych Maków" - 'Rode Klaprozen' over de Slag om Monte Cassino

Gestart door Pieszyce, 24 januari 2024, 21:28

Vorige topic - Volgende topic
Topic zoektermen [SEO] Monte-Cassino

Pieszyce


Poolse film over de Slag om Monte Cassino
Trailer voor 'Rode Klaprozen'


5 januari 2024

Dit zal waarschijnlijk een van de beroemdste Poolse films zijn die dit jaar in de bioscopen verschijnt. Je zult veel sterren uit de Poolse acteerscène op de schermen kunnen zien. Bekijk de trailer van "Red Poppies"!


Citaatfoto: Kino Świat / Materiały prasowe

We zullen de geschiedenis van de Slag om Monte Cassino – beschouwd als een van de hevigste tijdens de Tweede Wereldoorlog – zien door de ogen van Jędrek, een jonge jongen die, als een van de duizenden weeskinderen, met het leger van Anders de Russische werkkampen verliet. Zoals we in de filmbeschrijving lezen, veranderden zijn oorlogservaringen en gevangenschap hem "van een jongen uit een goede familie in een intrigant en een kruimeldief die alles zal doen om te overleven.

" Het dagelijkse leven met de soldaten van het Tweede Poolse Korps en de liefde zorgen er echter voor dat de jongen een transformatie ondergaat, en de beslissende aanval op de Duitse troepen die het klooster op de heuvels van Monte Cassino bezetten, zal zijn leven voor altijd veranderen.

We zullen veel sterren in de film zien

Dit is de eerste Poolse speelfilmproductie over deze historische strijd. De regisseur van de film is Krzysztof Łukaszewicz, die al oorlogsfilms heeft gemaakt als: "Orlęta: Grodno '39" en "Generał Nil".

De rol van Jędrek werd gespeeld door Nicolas Przygoda, en de rol van de jonge verpleegster Pola werd gespeeld door Magdalena Żak. In de film zullen ook historische figuren te zien zijn. Michał Żurawski speelde de rol van generaal Anders. De volgende zullen ook op het scherm verschijnen: Leszek Lichota, Szymon Piotr Warszawski, Bartłomiej Topa, Łukasz Garlicki, Andrzej Mastalerz, Mateusz Banasiuk, Radosław Pazura, Szymon Nygard en anderen.

De film is opgenomen in onder meer Kroatië, Bulgarije, Polen en uiteraard op de heuvels van Monte Cassino. 'Red Poppies' zal op 5 april in de bioscopen verschijnen.

Bekijk de filmtrailer!


Bron: Stacja 7      język po Polsku