Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De overwinning van Sienkiewicz

Gestart door Pieszyce, 25 januari 2024, 00:10

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De overwinning van Sienkiewicz 
De rechtbank heeft het verzoek van PiS om de liquidatie van TVP veilig te stellen afgewezen


24 januari 2024

Sienkiewicz heeft gewonnen! De minister van Cultuur en Nationaal Erfgoed deelt mee dat de rechtbank in Warschau, 20e handelsafdeling, het verzoek van Michał Adamczyk om zekerheid heeft afgewezen, waarbij de resoluties van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Telewizja Polska S.A. in twijfel werden getrokken. (momenteel in liquidatie) om de vorige te ontslaan en nieuwe bestuurders van de Vennootschap te benoemen.

Dit is een inhoudelijke beslissing van de rechtbank, wat betekent dat de rechtbank het standpunt van Michał Adamczyk over de onregelmatigheden in het handelen van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TVP S.A. niet deelt. in liquidatie, waarbij de eigenaar van 100% van de aandelen, dat wil zeggen de schatkist, werd vertegenwoordigd door de minister van Cultuur en Nationaal Erfgoed.
 
Dit opent niet alleen de weg voor de liquidatie van bedrijven, maar ook voor het zoeken naar compensatie van PiS-propagandisten die TVP-gebouwen blokkeren.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Opnieuw een overwinning voor minister Sienkiewicz
Deze keer probeerde Świrski zijn trucjes


25 januari 2024

Bartłomiej Sienkiewicz strijdt voor een betere, democratische toekomst van de media in Polen en behaalt overwinning na overwinning.

De minister van Cultuur en Nationaal Erfgoed deelt mee dat de kwestie van de inschrijving in het ondernemersregister van de opening van een liquidatie van bedrijven die een publieke mediamissie uitvoeren, voor het eerst is geverifieerd door een rechtbank (bestaande uit een beroepsrechter). De districtsrechtbank Katowice - Wschód in Katowice, 8e handelsafdeling van het nationale gerechtsregister heeft besloten de klacht van de National Broadcasting Council tegen het besluit van de griffier om de opening van de liquidatie in te stellen en een curator in het register te benoemen op basis van de resolutie van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Vennootschap.

De zaak betreft het Poolse radio-regionale omroepstation in Katowice "Radio Katowice" S.A. in liquidatie. De rechtbank weigerde de National Broadcasting Council in Warschau toe te staan deel te nemen aan de registratieprocedure.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku