Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Tusk kalmeert. Het is nog niet gedaan!

Gestart door Pieszyce, 25 januari 2024, 00:15

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Tusk kalmeert. Het is nog niet gedaan!

24 januari 2024

Alles wijst erop dat voormalige ministers in de PiS-regering, Mariusz Kamiński en Maciej Wąsik, een gevangenisstraf van twee jaar hebben vermeden. Juridisch berecht door een onafhankelijke rechtbank.

Ondanks de triomfantelijke PiS-politici betekent dit echter niet het einde van hun problemen. Integendeel.

– Er zou geen ophef zijn als de president in 2015 niet had besloten de heren Kamiński en Wąsik gratie te verlenen, wat in juridische zin gebrekkig was. Meneer de president, ook al waren de rechtszaken van de heren Wąsik en Kamiński nog niet afgerond, verleende hen slechts om één reden gratie: omdat hij deze mensen werkelijk wilde hebben – toen beschuldigd en vandaag veroordeeld – van machtsmisbruik. voor het optreden tegen mensen en het gebruik van machtsinstrumenten, zodat deze mensen overheidsfuncties konden uitoefenen in hetzelfde gebied waar zij handelden op een manier die resulteerde in een rechtszaak en veroordeling, zei Tusk.

– De zaak van de heer Kamiński en Wąsik is nog niet voorbij; de zaak van de heer Kamiński en Wąsik is begonnen. Wat ze de afgelopen acht jaar hebben gedaan, verdient ook de aandacht van de wetshandhaving. Zonder president Duda zouden ze Pegasus niet kunnen gebruiken tegen activisten van de oppositie. Ze konden politieke tegenstanders niet illegaal in de gaten houden. De heren Kamiński en Wąsik zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor het feit dat de diensten onder leiding van hen het zieke machtssysteem beschermden – voegde de premier eraan toe.

Wij houden ons aan ons woord!

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku