Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Ziobro zal niet terugkeren naar Polen. Hij wil niet naar de gevangenis?

Gestart door Pieszyce, 27 januari 2024, 00:48

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Ziobro zal niet terugkeren naar Polen. Hij wil niet naar de gevangenis?

26 januari 2024

Zbigniew Ziobro is niet van plan terug te keren naar Polen. De officiële reden voor zijn afwezigheid is ziekte en behandeling, maar een dergelijk scenario is zeer onwaarschijnlijk.  Ziobro moet op de hoogte zijn van talrijke onregelmatigheden die hem blootstellen aan strafrechtelijke aansprakelijkheid.

Het lijkt erop dat de zogenaamde ziekte van Zbigniew Ziobro slechts een rookgordijn is. Tot nu toe hebben noch hij, noch zijn medewerkers bewijs geleverd dat er daadwerkelijk iets mis met hem is. Er verschenen echter speculaties op internet over zijn werkelijke gezondheidstoestand en verblijfplaats.

Ziobro zou worden gewaarschuwd dat er een strafzaak tegen hem werd voorbereid.

Ziobro's ontsnapping is symptomatisch: hij deed net als Tomasz Duklanowski. En dit is de situatie van politici van PiS en Soeverein Polen. Het zijn lafaards die geen verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun daden.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Justitie Fonds. Wie deelde friteuses, mixers en brandweerwagens uit?

justitie fonds
26 januari 2024
Anita Karwowska

Vier jaar lang heeft minister van Justitie Zbigniew Ziobro niet ingestemd met een Controle van het Justitiefonds, zegt Zuzanna Rudzińska-Bluszcz, vice-minister van Justitie. Vrijdag behandelde de Sejm miljoenenuitgaven uit het fonds dat slachtoffers van misdrijven moest helpen, het zogenaamde spaarvarken van het soevereine Polen.

- Gebrek aan transparantie is een eufemisme voor wat de samenleving van het Justitiefonds kon verwachten toen Zbigniew Ziobro de leiding had over het ministerie - zei Zuzanna Rudzińska-Bluszcz, vice-minister van Justitie, vrijdag in de Sejm.

Op verzoek van Barbara Dolniak, Kamerlid van de Burgercoalitie, werd de agenda aangevuld met informatie over het Justitiefonds. Dit is een reactie op verdere informatie die is vrijgegeven door het nieuwe team van het ministerie van Justitie, dat de uitgaven van het fonds in de tijd van Ziobro beoordeelt. Ze laten zien dat het fonds, dat in 2012 werd opgericht om slachtoffers van misdrijven te ondersteunen, en vanaf 2017 ook om misdaadpreventie te financieren, instrumenteel werd gebruikt door Ziobro en politici van zijn Soeverein Polen partij om hun politieke positie op te bouwen door groepen en stichtingen te steunen die hen bevriend waren.

Betaalmuur:

Bron:  wyborcza.pl przez Anita Karwowska     język po Polsku

Pieszyce


Achtervolgd. Polen doen een beroep op de regering om de verblijfplaats van Zbigniew Ziobro te bepalen

27 januari 2024

– Geachte minister Kierwiński, kunnen de aan u ondergeschikte diensten de verblijfplaats van Zbigniew Ziobro bepalen en het publiek daarover informeren? De omvang van complottheorieën groeit, wat onnodige sociale spanningen veroorzaakt, schreef Tomasz Wiejski.

Het gaat over de ontsnapping van de minister van Justitie van de regering Kaczyński uit Polen. Ziobro zou zijn ontsnapt vlak nadat hij was gewaarschuwd dat het onderzoek naar het Justitiefonds van start ging. Een persoon verbonden aan de geheime diensten waarschuwde ervoor, zeggen onze bronnen.

Bovendien werd er een sprookje voorbereid over de vermeende ziekte van Ziobro, en het geheel doet steeds meer denken aan het verhaal van een wapenhandelaar die beademingsapparatuur verkocht aan Cieszyński en Szumowski en vervolgens verdween in Albanië.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku