Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De strategische fout van Kaczyński. Wat is het?

Gestart door Pieszyce, 27 januari 2024, 01:41

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De strategische fout van Kaczyński. Wat is het?

26 januari 2024

Jarosław Kaczyński maakte, door voor Wąsik en Kamiński te kiezen, een cruciale fout die hem de ineenstorting van de partij zal kosten.

Het blijkt dat niet iedereen in PiS Wąsik en Kamiński ondersteunt. Er is een grote groep Kamerleden die met afgrijzen kijkt naar wat Kaczyński doet. Je kent hun namen niet omdat ze niet bijzonder actief zijn, maar ze hebben ook niet de intentie om criminelen te steunen. Deze mensen zullen de PiS-club verlaten en samen met de overblijfselen van de Confederatie een partij oprichten die wij PiS Light noemen.
Advertenties

Objectief? Terug naar het conservatieve maar gematigde electoraat dat zich in het centrum en aan de rechterkant bevindt. Er zijn enkele miljoenen van zulke mensen in Polen. Kiezers die teleurgesteld zijn over Kaczyński zullen graag voor gematigdheid kiezen. Als zo'n partij niet zou worden opgericht, zouden ze worden overgenomen door Kosiniak-Kamysz en Hołownia, omdat Trzecia Droga een geweldig idee is om het PiS-electoraat te stelen.

Kaczyński ging tot het uiterste en maakte een kardinale fout. Door PiS te behoeden voor desintegratie, versnelde hij deze. Het is voorbij, Jarosław. PiS zal uiterlijk na de verkiezingen voor het Europees Parlement instorten.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku