Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

8 jaar gevangenisstraf voor Bąkiewicz?

Gestart door Pieszyce, 28 januari 2024, 01:14

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


8 jaar gevangenisstraf voor Bąkiewicz?
Dit is hoeveel hij krijgt voor het vernietigen van een historisch gebouw


27 januari 2024
Een cel voor Ziobro's mannen.

Robert Bąkiewicz, de leider van nationalisten die banden hebben met de partij van Zbigniew Ziobro, kan worden veroordeeld tot maximaal acht jaar gevangenisstraf. Dit is het gevolg van zijn aanval op het gebouw van het Ministerie van Klimaat en Milieu.

Bąkiewicz verwoestte het gebouw met een spuitbus en schepte publiekelijk op over de opname van het incident. Het toekomstige PiS-Kamerlid wordt hiervoor zwaar gestraft.

– Op dit moment voert de politie operaties uit in de Wawelskastraat. Wij voeren een inspectie uit en zorgen voor eventuele monitoring. Het is mogelijk dat we het materiaal voor juridische beoordeling doorsturen naar het parket, maar meer kan ik nog niet zeggen. De kwestie zal de komende uren worden opgehelderd, bevestigde Sgt. Jakub Pacyniak van het districtshoofdkwartier III.

Het gebouw van het Ministerie van Klimaat en Milieu is ingeschreven in het monumentenregister, waardoor vernieling van de gevel ambtshalve wordt vervolgd.

Bąkiewicz zal worden aangeklaagd in verband met art. 108 van de Wet bescherming en verzorging van monumenten. Dit artikel bepaalt dat iedereen die een monument vernietigt of beschadigt, een gevangenisstraf kan krijgen van zes maanden tot acht jaar.

Bron: Gazeta Wyborcza

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

PieszyceNiet alleen een Nazist, maar ook een idioot, van monumenten blijf je af.  >:(  >:(  >:(