Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het vertrek van Blaszczak. Het PiS-beleid profeteert...

Gestart door Pieszyce, 29 januari 2024, 00:53

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het vertrek van Blaszczak. Het PiS-beleid profeteert...
de terugkeer van het communisme


28 januari 2034

PiS-politici hoeven niet bijzonder bekritiseerd te worden. Het enige wat je hoeft te doen is ze te laten praten. Dan zie je duidelijk hoe weinig ze te zeggen hebben.
 
Mariusz Błaszczak betoogde bijvoorbeeld in Białystok dat alles wat er na de verkiezingen in Polen gebeurde, de terugkeer van het communisme betekende.

– Vandaag liquideren de autoriteiten Telewizja Polska en regionale afdelingen van TVP, evenals Polskie Radio, werknemers worden ontslagen en journalisten worden ontslagen. Wat is het doel van dit alles? Dit is om de publieke opinie af te sluiten van onafhankelijke informatie, zei de voormalige minister van Defensie.

– Het communisme komt terug (...). Kijk eens waar deze '13 december-coalitie' uit bestaat. Daar spelen de communisten de eerste viool. En ze zitten ook in het Europees Parlement. Wat de '13 december-coalitie' doet, is profiteren van de rijkdom die wij allemaal hebben verdiend, vervolgde hij.

En mensen weten hun eigen ding. En ze zijn zich er volkomen van bewust dat Polen onder het bewind van PiS perfect leek op de 'kleine stabilisatie' uit de tijd van Władysław Gomułka.

Bron:    wiesci24.pl[/ur]       język po Polsku