Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Minister Sasin heeft gelijk. PiS is een probleem

Gestart door Pieszyce, 29 januari 2024, 13:07

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Minister Sasin heeft gelijk. PiS is een probleem

28 januari 2034

Tijdens de bijeenkomst van vandaag in Poznań verzekerde Jacek Sasin dat de democratische autoriteiten PiS als een "probleem" behandelen.

– Er wordt gesproken over het ontraadselen van ministeries en staatsbedrijven. Wij zijn het probleem. Wij moeten verwijderd worden. We worden geconfronteerd met haatzaaiende uitlatingen. Maar haat zal niet ons programma zijn, zei Sasin.

– PiS is een moderne partij. Een gezelschap van lachende mensen. Polen is geen achterlijk land. Wij zijn geen binnenwater van Europa. We hoeven ons aan niemand, aan welk Brussel dan ook, te onderwerpen. Laten we niet toestaan dat de EU in een hoek wordt gedrukt. Polen heeft grote investeringen en grote hervormingen doorgevoerd. Dit zijn onze grote prestaties, betoogde hij.

Sasin heeft in één ding gelijk. Ja, het is waar dat PiS een probleem is. Niemand heeft Polen na 1989 zoveel schade berokkend als de regeringen van Kaczyński, Szydło, Morawiecki of Sasin. En dat is de reden waarom ze moeten vertrekken en de macht moeten opgeven in talloze kantoren, instellingen en staatsbedrijven. En er is hier geen sprake van wraak of haat.

Bron:    wiesci24.pl[/ur]       język po Polsku