Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Haatverspreiders van TVP en de Poolse radio moeten voor de rechter worden gebracht

Gestart door Pieszyce, 30 januari 2024, 01:02

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Haatverspreiders van TVP en de Poolse radio moeten voor de rechter worden gebracht
Ze riskeren 3 jaar gevangenisstraf


29 januari 2024

De manier waarop Kurski Telewizja Polska leidde en wat hij bereikte, zou een reden moeten zijn om hem en zijn assistenten, propagandisten en presentatoren op de tribune te zetten. De misdaad gepleegd door deze mensen is veel groter en dieper dan iemand zich vandaag de dag kan voorstellen.

Televisie en radio zijn zaaiers van haat geworden. Daar werd geen waardevolle inhoud overgebracht, alleen emoties die ze probeerden over te brengen op individuele mensen. Als Tusk werd getoond, gebeurde dat altijd op een manier die haat uitlokte. Hetzelfde geldt voor andere politici van de oppositie. Kaczyński was geliefd.
 
Dit is niet alleen machtsmisbruik op televisie. Advocaten hebben hier al voorzieningen voor en Kurski et consortes kunnen zeer ernstige problemen verwachten. Er is en zal geen toestemming zijn om TVP te gebruiken om mensen te vermoorden, en dit is waar de acties van deze mensen toe hebben geleid.

– Het aanzetten tot haat "komt neer op het soort uitspraken dat gevoelens van sterke onwil, woede, gebrek aan acceptatie of zelfs vijandigheid jegens individuele mensen of hele sociale of religieuze groepen oproept, of, vanwege de vorm van de uitspraken, het handhaven en dergelijke negatieve houdingen versterken en zo het voorrecht en de superioriteit van een bepaalde natie, etnische groep, ras of religie benadrukken. [SN ref.nr. nr. IV KK 406/06] Daarom bestaat er een redelijk vermoeden dat het parlementslid een misdrijf heeft gepleegd op grond van art. 256 van het Wetboek van Strafrecht, strafbaar met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar, schreef aanklager Ewa Wrzosek.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku