Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het zal een ramp zijn. Kaczyński weet dit al

Gestart door Pieszyce, 30 januari 2024, 01:12

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het zal een ramp zijn. Kaczyński weet dit al

29 januari 2024

Wet en Rechtvaardigheid is een campagne van de lokale overheid gestart. Er zou niets vreemds aan zijn, de verkiezingen zijn immers in april.

Wat verwarrend is, is het schijnbare gebrek aan vertrouwen in de overwinning van de PiS-leiders. – De afgelopen dagen is er sprake geweest van een ware golf van optredens van rechtse leiders buiten de stad, hoewel het – in werkelijkheid – niet bekend is of dit het echte begin is van de campagne van de lokale overheid of van organisch werk om de politieke macht te versterken. moreel van de partijleden en het electoraat – merkt Bogusław Chrabota op in "Rzeczpospolita".

– Om te winnen zou de partij van Kaczyński op zijn minst het aantal burgemeesters en gemeentehoofden moeten behouden. In 2018 was zij de duidelijke winnaar op dit gebied. In totaal had ze er 234. Komt er nog een kans voor? Na het verliezen van de parlementsverkiezingen? De partij afsnijden van door de overheid gecontroleerde begrotingen? Geen geld voor 'zachte' politieke corruptie? Zonder volledige controle over de uitzending van TVP? Missie onmogelijk. Ik heb de indruk dat Jarosław Kaczyński dit weet – voegt de journalist eraan toe.

Maar wat zal Kaczyński met zichzelf doen na zijn nederlaag? Zelfs zijn eigen partij zal hem niet langer willen zien. Hij zal alleen gelaten worden met zijn fobieën, grieven en waanideeën.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku