Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het ontnemen van televisie aan PiS veroorzaakt een scherpe daling van de steun voor deze partij

Gestart door Pieszyce, 30 januari 2024, 14:10

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het ontnemen van televisie aan PiS veroorzaakt een scherpe daling van de steun voor deze partij

29 januari 2024

PiS, verstoken van media, heeft zijn slagtanden verloren. Sinds de verkiezingen hebben ze geen enkele actie ondernomen; Kaczyński is niet in staat sociale groepen te mobiliseren.

Het ontnemen van televisie aan PiS zorgde voor een scherpe daling van de steun voor deze partij. Het effect is al te zien in de peilingen, waar de stemmen naar Hołownia en Kosiniak-Kamysz gaan. Links en het Burgerplatform winnen ook. Het einde van de intimidatie door TVP heeft één meetbaar effect dat duidelijk zichtbaar is: in de vertrouwensranglijst staan Hołownia en Kosiniak-Kamysz bovenaan. Dit duo zal zeer sterke kaarten hebben in de lokale overheidscampagne.

Bartłomiej Sienkiewicz speelde de zaak briljant: hij nam de media terug van PiS en begon daar de democratie te introduceren. Misschien werkt nog niet alles daar goed, maar het gaat zeker richting normaliteit. De televisie is eindelijk opgehouden met liegen en opruien.

Nu staan we voor de wederopbouw van de democratie in de National Broadcasting Council en de National Media Council. Ontmantel vervolgens deze structuren en zorg voor volledige onafhankelijkheid en democratische vertegenwoordiging.

En PiS? Delegitimeer.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku