Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Niet alleen Barski. "Żelazna Baśka" uit Szczecin keerde ook illegaal terug van pensionering

Gestart door Pieszyce, 1 februari 2024, 17:08

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Niet alleen Barski. "Żelazna Baśka" uit Szczecin keerde ook illegaal terug van pensionering
Dit heeft procedurele consequenties


prokuratura w Szczecinie
31 januari 2024
Adam Zadworny
 
De beslissingen van Barbara Zapaśnik, een bekende aanklager uit Szczecin, en enkele andere Poolse onderzoekers kunnen ongeldig zijn, omdat zij in de tijd van Ziobro – net als de nationale aanklager Dariusz Barski – werden benoemd op basis van niet-bestaande regelgeving.

Regionale rechtbank Szczecin, woensdag, 9.30 uur In zaal 52 begint een onconventioneel proces over handelen ten nadele van een bedrijf dat warme donuts verkocht. Dit heeft volgens deskundigen van de aanklager geleid tot een verlies van 3 miljoen złoty (volgens een deskundige van de verdediging was er helemaal geen verlies).

Maar waar het echt om gaat is het 'sleepnetonderzoek' dat is uitgevoerd tegen de bekende gastronoom Paweł Golema, dat werd geleid door openbare aanklager Artur Maludy, die een paar dagen geleden werd ontslagen als hoofd van het regionale openbaar ministerie in Szczecin (samen met negen andere openbare aanklagers uit het hele land in dienst van de regering PiS). Want warme donuts zijn de zaak van Golem, hoewel de 'koning van de gastronomie' zelf niet tot de beschuldigden behoort.

Bron:    szczecin.wyborcza.pl przez Adam Zadworny      język po Polsku