Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Niet alleen afluisteren. PiS hield zijn activisten met andere methoden in de gaten,

Gestart door Pieszyce, 9 februari 2024, 20:56

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Niet alleen afluisteren. PiS hield zijn activisten met andere methoden in de gaten,
gebruikte provocaties en stuurde vrouwen en mannen


8  februari 2024

Kamiński en Wąsik hebben veel PiS-misdaden op hun geweten, die verband houden met illegale activiteiten, niet alleen tegen de oppositie, maar ook tegen hun activisten. De onthulling van Pegasus-surveillance is slechts het topje van de ijsberg. Het blijkt, en dit wordt bevestigd door mensen die bij de diensten betrokken zijn, dat er tegen veel politici complexe operaties zijn uitgevoerd met behulp van de meest weerzinwekkende methoden die je maar kunt bedenken.

Kaczyński's gezelschap lijkt op één grote beerput. Zo nu en dan verschijnt er nieuwe, compromitterende informatie. De wanhopige aanval van de PiS-president op de zaak Wąsik en Kamiński heeft een heel ander doel dan algemeen wordt aangenomen. Het gaat hierbij om de kennis van zowel criminelen gerelateerd aan hun activiteiten tegen de oppositie als tegen de eigen partij.

Informatie hierover heeft de journalisten al bereikt en waarschijnlijk zullen we binnenkort de eerste artikelen zien. We hebben het over het gebruik van middelen, inclusief het uitlokken van compromitterend gedrag en situaties. Maar dat is niet het einde. Ze probeerden een omkopingsoperatie tegen de oppositie op te zetten! Haar model leek op de acties tegen Lepper.

Al deze kennis zit in de hoofden van Kamiński en Wąsik, die – zoals Jan Piński en Tomasz Szwejgiert vaak zeiden – een team vormden van interne PiS-kloppers, interne veiligheid.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku