Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De Confederatie zal sterker worden omdat Tusk de economie en de belastingen is vergeten

Gestart door Pieszyce, 12 februari 2024, 00:41

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De Confederatie zal sterker worden omdat Tusk de economie en de belastingen is vergeten

11 februari 2024

Donald Tusk doet het uitstekend in het opruimen van het land na PiS, daar bestaat geen twijfel over. Maar nu we zijn begonnen met de wederopbouw van het land, is het tijd om terug te gaan naar de basis. Het is de moeite waard eraan te herinneren waar het Burgerplatform begon, met het 3×15-project. En we moeten teruggaan naar die tijd, politici eraan herinneren waar dit project vandaan komt en waarom we het nodig hebben.

Polen werd vernietigd onder PiS, Polen werden beroofd door Kaczyński's volk. Het staatsmanagementsysteem werd vernietigd. Donald Tusk en zijn regering hebben al veel gedaan om alles weer op orde te krijgen. Nu is het tijd voor serieuze systemische hervormingen: het vereenvoudigen van de wet, het verlagen van de belastingen, het bouwen van een nieuw onderwijssysteem.

Economie, dwaas! Deze slogan moet het leidende principe zijn van de regering van Tusk, omdat we als land zijn aangevallen door PiS-barbaren en de economie nauwelijks overleeft, overweldigd door bureaucratie, onnodige regelgeving en domheid van ambtenaren. Dit mag niet vergeten worden! We leven niet in een vacuüm en de landen om ons heen trekken de meest waardevolle Polen aan met dergelijke voorstellen: eenvoudige, voorspelbare wetgeving, lagere belastingen.

Tusk, je moet wel, maar je moet het snel doen. Een sterke economie betekent sterke mensen en sterke mensen betekenen een sterk land!

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


De machthebbers kunnen de economie niet vergeten
Het is tijd om de prioriteiten van de Poolse politiek te veranderen!


11 februari 2024

Sociale ongelijkheid, ingewikkelde wetten, te hoge belastingen, slecht onderwijs - Poolse politici en de nieuwe regering moeten teruggaan naar de basis en ons land opnieuw opbouwen na acht jaar van de nachtmerrie die PiS ons heeft bezorgd. Eerst de economie, stommeling. De economie, die de basis vormt voor duurzame ontwikkeling, werd vernietigd door idiote, schadelijke beslissingen en grootschalige diefstal.

De samenleving kan in een staat van opwinding worden gehouden over spelen, commissies en schikkingen. Dit is ongetwijfeld nodig, maar de regering moet haar prioriteit zeker verleggen van het opruimen van de staat na PiS naar het opnieuw opbouwen ervan. We besteden veel te veel tijd aan politieke spelletjes en te weinig tijd aan serieuze activiteiten op het gebied van recht, belastingen en de houding van ambtenaren ten opzichte van mensen.

Waar is de intrekking van de wet op het toezicht op rekeningen? Waar is de vermindering van de bevoegdheden van ambtenaren? Waar liggen de onderwijsproblemen? Dit is geen grap: Polen is ondergedompeld in een juridische chaos, het moet allemaal vereenvoudigd worden.

En je zegt niet de president of Kaczyński. Je moet het stap voor stap veranderen, maar consistent en elke dag. De prioriteit is het creëren van een duurzame basis voor de ontwikkeling van ons land, en dit zal niet worden veranderd door het uitdelen van laptops aan kinderen of het nog ingewikkelder maken van wetten. Laten we aan de slag gaan!

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku