Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De media lieten het publiek in de steek

Gestart door Pieszyce, 12 februari 2024, 00:50

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De media lieten het publiek in de steek
ze verkochten zichzelf voor een paar cent aan Kaczyński


11 februari 2024

Als we vandaag de dag terugkijken naar wat er de afgelopen acht jaar in de media is gebeurd, kunnen we zien hoeveel journalisten zichzelf hebben verkocht voor een handvol zilveren munten. Ze zouden eerlijk genoemd moeten worden: verraders. Ze verraden Polen voor een comfortabel leven.

– In de Poolse media is er, op uitzonderingen na, de afgelopen acht jaar sprake geweest van een collectief Tucker Carlson, loyaal aan de autoriteiten, luisterend naar hun meest onzinberichten en meest vulgaire leugens, getraind in het bekritiseren van niet de autoriteiten maar hun tegenstanders, cynisch, sluw, laf en opportunistisch. De regering verloor uiteindelijk omdat miljoenen Polen zowel Kaczyński als zijn kameraden verwierpen, en het collectief Tucker Carlson, dat ze eenvoudigweg begonnen te verachten - schreef Tomasz Lis.

Dit is een geldige mening. We mogen al deze omkoopbare mediahoeren niet vergeten, mensen die voor een paar zloty de waarheid gaven. Gelukkig zijn we vandaag de dag niet allemaal bezig met de wederopbouw van de media – en iedereen die verraad pleegt moet een verrader worden genoemd en uit het beroep worden verwijderd.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Journalisten blijven PiS in de media toelaten
Dit is een vergissing en gevaarlijk


12 februari  2024

Het is vandaag de dag een vergissing om PiS-mensen in de media toe te laten. Democratische media moeten de samenleving kunnen beschermen tegen schadelijke boodschappen en leugens, en vooral tegen agressie.

Afgelopen weekend brak er in sommige media een herberggevecht uit. Hier werd viceminister Katarzyna Lubnauer op weerzinwekkende wijze aangevallen door de lompe en primitieve Czarnek. Dit werd toegestaan door de gastheer die de onbeschofte politicus de studio binnenliet. Waarvoor?

Het is de moeite waard om ons af te vragen of we dergelijke emoties vandaag de dag echt nodig hebben, of dat we misschien de stemming moeten kalmeren en een einde moeten maken aan dit walgelijke schouwspel van leugens en haat dat PiS heeft ontketend. Deze keer moeten uitgevers en media-eigenaren echt hun geweten onderzoeken en overwegen of het de moeite waard is om PiS te helpen omwille van tijdelijke winsten.

Grofheid, verdeeldheid en haat zijn de bondgenoten van een zwakke staat, een zwak Polen. We hebben vandaag de dag iets heel anders nodig: vrede en eenheid rond ideeën.

Journalisten mogen deze leugenaars niet meenemen naar de studio, ze mogen niet naar conferenties gaan waar ze worden beledigd. Het niet waard.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku