Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het verdedigen van Jan Paweł II.

Gestart door Pieszyce, 10 maart 2023, 20:48

Vorige topic - Volgende topic
Zoektermen JPII

Pieszyce


Het verdedigen van Jan Paweł II
PiS stinkt plotseling naar veiligheidsdossiers


Kraj
9 maart 2023 
Wojciech Czuchnowski

In de afgelopen 20 jaar heeft de Wet en Rechtvaardigheid partij een religie gemaakt van het vernietigen van mensen met behulp van veiligheidsdossiers en een hamer op politieke tegenstanders. "Dossiers over Walesa" waren goed, maar "dossiers over Wojtyla" zijn dat niet meer. Beide werden geproduceerd door hetzelfde systeem.

"De Sejm van de Republiek Polen veroordeelt krachtig de schandelijke campagne van de media, voor een groot deel gebaseerd op materiaal van het geweldsapparaat van de Volksrepubliek Polen, met als doel de grote Poolse paus - de heilige Johannes Paulus II". - schreef Wet en Rechtvaardigheid (PiS) club afgevaardigden in een ontwerpresolutie waarover gestemd kan worden terwijl de Sejm nog in zitting is.

De "drang" tegen Johannes Paulus II, genoemd in de tekst, is de film van Marcin Gutowski, "Franciszkańska 3", uitgezonden op TVN, en het boek van Ekke Overbeek, "Maxima culpa", gepubliceerd door Agora. De auteurs tonen aan dat Karol Wojtyla, als bisschop van Kraków, op de hoogte was van de seksuele misdrijven van de priesters die onder zijn gezag stonden en hen toch toestond met kinderen te blijven werken, door hen alleen van parochie naar parochie over te plaatsen of (in één geval) naar het buitenland te sturen.

Betaalmuur:

Bron:  wyborcza.pl przez Wojciech Czuchnowski    język po Polsku