Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Adam Mazguła: Een psychiater is nodig

Gestart door Pieszyce, 31 december 2022, 23:01

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

Adam Mazguła: Een psychiater is nodig
06. Sep 2018 at 23:04
   


Adam Mazguła: Een psychiater is nodig

5 september 2018

De voorzitter van PiS heeft zijn boek met oprechte groeten aan de ideoloog van het fascisme in Polen, voormalig priester Jacek Międlar gestuurd. Kornel Morawiecki zegt dat de wet niet zo belangrijk is als de wil van haar kiezers en roept op tot onderwerping aan Ruslands invloed. In deze atmosfeer hebben PiS-autoriteiten, in overeenstemming met haar belang, Poolse vechters voor de mensenrechten in de oostelijke gebieden verdreven: Ludmila Kozłowska! Door de handen van die daders werd ook de Tsjetsjeense - Azamat Bajdujew gedeporteerd, die politiek  asiel in Polen genoot.

PiS leiders verspreiden haat over het hele land, breken de grondwet, steunen fascisten en lasteren de oppositie. Ze begonnen onlangs ook te slaan. Wie heeft een PiS vrouw, die op de tribune verblijft, opgedragen naar beneden te gaan en een burger in het openbaar te slaan? Ze viel er zelf voor op de tribune ?! Of kreeg ze een suggestie, of op z'n minst stille goedkeuring? Misschien allebei!

Wederom hebben Andrzej Duda en Mateusz Morawiecki kritiek op de "ronde tafel" en  pleiten voor een hoorzitting met "communisten en post- communisten" van 30 jaar geleden. Ze willen historische gerechtigheid zoeken namens die Polen die beproevingen willen doen met de 'verraders van de ronde tafel'. Was het niet toevallig dat aan (deze tabel) geen van beide Kaczyński's aanwezig waren?!

In deze situatie nodig ik u uit om de eenvoudige vraag te beantwoorden:op wie wil je schieten" als vergelding voor de ronde tafel? De communisten: TW "Balbina", K. Pawłowicz, A. Kryże, S. Piotrowicz ... of misschien leden van de voormalige Solidariteitsbeweging: L. Wałęsa, B. Borusewicz, W. Frasyniuk, H. Wujec ...! Op wie? In de tussentijd zien we allemaal welke personages haatgevoelens blijven ademen voor jullie 'helden'
van de verandering.

Zoals de leiders van Solidariteit herinneren, richtte Kornel Morawiecki, op het meest onverwachte moment van deze sociale beweging, Solidariteit Strijders op, in een poging de eenheid van de oppositie  teverbrijzelen en "bloed" eisende. Vandaag, is in het hoofd van zijn zoon, deze fobie terug met de verdubbelde kracht, gecombineerd met het verlangen om op te scheppen in de politiek.

Ik vraag nogmaals hoeveel pantserdivisies, artilleriebrigades en luchtvleugels aan Kornel Morawiecki werden aangeboden, die nu betreurt dat hij geen bloedige processen heeft gewonnen met politieke tegenstanders? Misschien is de waarheid dat de droom van kleine Mateusz om een geweer te maken de enige heroïsche gedachte was van beide Morawiecki's?!

Waar volg je dit pad van historische verdeeldheid en spoken van het verleden ?! Waar duwen jullie ons in dit vage en donkere feest van PiS-leiders ?! Op welke luchthaven breken we in deze mist van domheid?!

Ik kwam er onlangs achter, dat een groep generaals en burgers A. Duda benaderde met een voorstel voor samenwerking. A. Duda bestempelde hen als "communist" Andrzej Zybertowicz als bemiddelaar en stond hem toe steun op te bouwen onder het voormalige leger. Moet het leger onderworpen worden aan politieke indoctrinatie ?! Moet dit een militaire staf zijn voor je denkbeeldige plannen, of bereid je de volgende overactieve "Piotrowicz" voor op de geplande intrekking van pensioenen, cijfers en laster van voormalig leger ?! Ondertussen zijn zuiveringen in het leger met de onaangetaste PiS-politici van generaals en officiers onderweg.

Tot slot wil ik nog twee vragen stellen:

Hoe is de naam van de psychiater van de diensten die u gebruikt?Hoe geestesziek was hij die besloot om dergelijke onverantwoordelijke mensen te benoemen voor dergelijke verantwoordelijke posities in de staat?

Adam Mazguła

Bron: thefad.pl przez  Adam Mazguła   Jézyk po Polsku