Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Adam Mazguła: Macht vereist een vijand [zeer belangrijk]

Gestart door Pieszyce, 2 januari 2023, 15:30

Vorige topic - Volgende topic
Tags machtvereistvijand

Pieszyce

Adam Mazguła: Macht vereist een vijand [zeer belangrijk]
31. Jan 2019 at 14:08Adam Mazguła: Macht vereist een vijand

30 janauri 2019

De redenen voor de verrassende steun voor het verenigde recht, ondanks de plaag van haar schandalen, fascistische aanslagen, leugens en grootschalige oplichting, zijn complex. Echter, om dit te begrijpen, is het echter noodzakelijk om onze samenleving, haar gewoonten, ondeugden, redenen voor collectieve
euforie te analyseren.


Ons leven onder de schotten, bezetting, de Jalta-periode of de tijd van Solidariteit leerde ons om met elke vijand voor elkaar te vechten. Niet alleen in individuele of familiale zin, maar ook in sociale zin. Voor twee eeuwen waren we boos op vijanden en indringers. We hebben deze strijd in ons bloed. Eeuwen van slavernij, uitbuiting, vernedering, het doden van onze landgenoten leerden ons vechten.

Na deze donkere en moeilijke tijden waren er sociale schokvrije verkiezingen. Het Poolse lidmaatschap van de NAVO en de EU heeft dit veroorzaakt,  dat we plotseling geen vijand meer hadden. Er is niemand om vals te spelen, te beroven of te bevechten. Macht kan niet regeren in een samenleving die zo wordt ervaren door oorlog, zonder een vijand.

De vijand moet er zijn!

Het gaat niet alleen om het rechtvaardigen van de ontwikkeling van onze strijdkrachten, omdat we houden van uniformen en we houden van hen wanneer ze zich in plaats van hun beroep op straat vertonen. Het gaat niet alleen om uniformering van alle mogelijke formaties, van de Marshal's Guards tot beveiligingsagentschappen. Het gaat om iets belangrijker.

Elke politieke formatie die voor macht kiest, moet bewijzen dat het beter is dan het vorige. PiS, via de media en kerkelijke steun, overtuigde de Polen dat de Poolse patriot betrokken was - alleen een katholiek, liefhebbend Rechts en blijk gegeven van zijn toewijding om de partij met waardigheid te steunen. Daarom verschenen er T-shirts met adelaars en Poolse vechtpartijen en slogans, zelfs zo extreem als DOOD AAN DE VIJANDEN VAN HET VADERLAND.

Later deed PiS iets buitengewoons - hij concurreerde niet, maar hij wees politieke voorgangers aan als vijanden van de natie, verraders die buitenlandse belangen van Joden, Duitsers, Russen vertegenwoordigden ... Jarosław Kaczyński noemde de oppositie communisten, dieven, introduceerden een repressieve wet en noemden het dezubekizację [niet te vertalen], om aan te geven wie de vijand is van de rechtvaardige, echte Polen ...

Daar moest de grens van het gevecht om Poolsheid, dat wil zeggen de invloed van de partij, die zogenaamd als de enige Polen vertegenwoordigde, worden geregeerd. Hij introduceerde de retoriek van hetzelfde gevecht dat de landgenoten onthouden hebben van bezettingen. Hij was ervan overtuigd dat alleen PiS de belangen van de Pool verdedigde.

Dergelijke activiteiten creëren oorlog. Er is een vijand, er is een confrontatie, het is ook een vereniging van de samenleving in de strijd. In een ongelijk gevecht, vanwege verrassing en in omstandigheden waarin alle belangrijke instellingen in handen
 zijn van één kant.

Voordat de oppositie tot bezinning kwam, was er niet langer een Constitutioneel Tribunaal en drieverdeling van de autoriteiten, het parket, de Sejm of de Senaat. Daarvoor was hij een commandant en zijn decreten. Ze vielen nieuws aan in openbare media, in PiS gerelateerde pers, haatspraak werd verankerd, de onderdrukking woedde en vernietigde, en zelfs individueel, met name gevaarlijk voor de PiS persoon.

Als we er vandaag over nadenken, waarom geen schandalen waarbij PiS is betrokken de kiezers niet beletten om hen te ondersteunen, wordt het antwoord eenvoudig. Primitieve Polen onbewust, traditioneel en met de hulp van agressieve propaganda van de kant van de enige Poolse partij, geloven dat het aan de macht houden van hen een voorwaarde is voor het voortbestaan van de natie. Want het vertegenwoordigt tenslotte katholiek en onafhankelijk Polen, met onze fouten en fobieën, maar onze Poolse, met onze zogenaamd nieuw leven ingeblazen en herontdekte geschiedenis van vervloekte soldaten, nieuwe helden van Solidariteit en de moderne tijd, maar de onze. Echte Polen kiezen zulke vertegenwoordigers die niet perfect zijn. Zelfs als ze liegen, vals spelen, stelen - ze geloven dat ze het goed doen; het zijn hun mensen, hun - geweldige Polen. Met zo'n motivatie zal niets hen bewegen. Er is een oorlog van Polen met canaille en inferieure soorten, zoals in het verleden,
met een Poolse vijand.

Wat te doen?

We moeten individueel de verwoesters van de grondwet van de Republiek Polen stigmatiseren, met de nadruk op de democratische ontwikkeling en goedkeuring ervan. Laat het heersende fascisme zien dat leidt tot oorlog en dood. Isolatie van het land en terugkeer naar achterlijkheid. Gebruik voorbeelden van miljoenen Polen die in het buitenland wonen, steun democratie en toon sociale voordelen die voortvloeien uit tolerantie. Om te benadrukken hoe PiS alles vernietigt dat een nationaal karakter heeft. Stigmatisering van anti-katholieke houdingen, gemanifesteerd in het gebrek aan hulp voor vluchtelingen die aan hun leven ontsnappen en hun leven redden. Ontmasker het geloof zonder liefde en wijdverspreide haat. Toon de motieven van politieke betrokkenheid van rechters, openbare aanklagers, politieagenten, hun acties aan de telefoon. Ontmasker bankiers die wachten om ons geld voor politici te bemachtigen.  Toon militaire bevelhebbers die paraplu's over teddyberen [gearresteerde hulpje Macierewicz] dragen, benadruk het gebrek aan eer en het overtreden van de wet.
Er zijn veel van dergelijke tips.

Ik vind het erg belangrijk, onwaardige standpunten en de wet overtredingen te veroordelen - individueel, bij naam, en niet focussen op sociale groepen. Ze moeten worden getoond als de som van de negatieve attitudes van hun leden. Dergelijk gedrag geeft stof tot nadenken en zorgt ervoor dat de deelnemers van de organisatie zich van hun slechte leiders afkeren.

Het is nog belangrijker om altijd de waarheid te vertellen, die gemakkelijk te verifiëren is. Daarom is onmiddellijk bewijs essentieel, in de eerste informatie, voordat de maatschappelijke belangstelling voor het probleem ophoudt.

Dit zijn slechts mijn spontaan geschreven raden die voortkomen uit ervaring. Er kunnen er nog veel meer zijn, maar de grootte van deze kolom heeft haar randen. Ik laat dit onderwerp over aan specialisten.

We moeten echter niet vergeten dat PiS op een oorlogse manier heerst in Polen, en daarvoor heeft hij een vijand nodig. Wij zijn geen vijanden van Polen. Wij zijn zelf Polen die zorgen voor het welzijn van ons land, dus laten we niet vergeten om met hen te praten en onze argumenten te presenteren, we moeten glimlachen, blij, vriendelijk en met oprechtheid op onze
gezichten schrijven.

Het is moeilijk, ik kan het niet, maar ik weet dat het het beste wapen in deze oorlog is.

Adam Mazguła

Bron:  thefad/pl przez Adam Mazguła   język po Polsku