Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Adam Mazguła: Opnieuw liepen de fascisten met de PiS-militie door Warschau

Gestart door Pieszyce, 28 december 2022, 00:03

Vorige topic - Volgende topic
Tags metinWarschauMazguła:AdamOpnieuwfascistenPiS-militie

Pieszyce

Adam Mazguła: Opnieuw liepen de fascisten met de PiS-militie door Warschau
16. Aug 2018 at 23:32


Adam Mazguła: Opnieuw liepen de fascisten met de PiS-militie door Warschau

16 augustus 2018

'S Avonds werd de hakenkruis van de nazi's getoond op het Warschau garnizoensgebouw. Er waren enkele vlaggen op straat met hetzelfde teken. Is het geen propagandistische fascistische symboliek en moet het niet worden vervolgd volgens de wet? Geen enkele artistieke gedachte rechtvaardigt de aanwezigheid van de swastika tegenover het graf van de onbekende soldaat.

Ongeveer 50 nationalistische fanatici van ONR en MW marcheerden door de belangrijkste straten van Warschau op de dag van de Poolse Strijdkrachten.

Hun mars was geplaveid door honderden politieke militieleden van Brudziński. In hun aanwezigheid waren de slogans van de fascisten racistisch, maar traditioneel, waren het niet zij, maar de vreedzame antifascistische demonstranten met witte rozen en Pacifistische "jojowcy" zonder schoenen. Ze werden uit de blokkades gehaald, vaak met extreme brutaliteit, gearresteerd en vastgebonden. Dit alles om de maatschappij verder te verdelen en de graven van onze voorouders die deze moorddadige plaag bestreden te ontwijden.

  • De botsing van twee werelden. Aan de ene kant mensen met witte rozen die vandaag strijden voor burgervrijheid en zeggen
     STOP de fascistische bewegingen. Ten tweede ONR, beschermd door de Poolse politie  met repressie en handboeien tot
    vreugde van de ONR voor de burgers...#BosoPrzeciwNacjonalizmowi http://pic.twitter.com/yysjw5zYv6

    — Grzegorz Furgo (@GrzegorzFurgo) 15 augustus 2018

Ondertussen, zijn het mensen die fascistische marsen blokkeren en de verspreiding van de ideologie niet respecteren, die 6 miljoen Polen hebben vermoord, verdreven door wetshandhaving instanties.

De autoriteiten van PiS, met name Z. Ziobro en J. Brudziński, leiden ons zelfs in zulke duidelijke zaken naar de afgrond van nationale dementie. Honderden en misschienduizenden demonstranten tegen fascistische marsen werden opgeschreven en onderdrukt, maar niemand die opriep tot haat, dood en hangende aan bomen. Zelfs een dergelijke publieke aanzetting tot geweld en racisme, zoals onlangs gepresenteerd door een bepaald Międlar op de markt van Wrocław, heeft geen aanklacht tegen de wetshandhaving instanties. Niemand werd herkend door de mars van de nationalisten en de propaganda van racistische slogans vanaf 11 november in Warschau en vele andere plaatsen van de ONR- en MW presentatie van de afgelopen twee jaar.

Dergelijke acties laten mij toe om te stellen dat de macht van PiS mede organiseert en ondersteuning biedt aan fascisten.

Zbigniew Ziobro en Joachim Brudzinski zijn vooral betrokken bij de ontwikkeling van het nationalisme in Polen. Ze politiseerden de vervolging en de politie tot het hoogtepunt van paranoia, wat hun activiteit belachelijk maakt bij de vervolging van t-shirts met de inscriptie KONSTYTUCJA of vervolging van een vrouw voor de inscriptie van PZPR op de stoel van een PiS-functionaris die lid was van deze partij. De schandalige classificatie van deze daad is één ding, en repressie is de andere.

De bovengenoemde vrouw werd in de handboeien gehouden, naakt uitgekleed, vernederd en beledigd, totdat ze uiteindelijk werd vrijgelaten nadat ze haar eerst beschuldigde van het bevorderen van totalitarisme. 'S Morgens werd ze bezochten door de geuniformeerden, wie, verwijzend naar de veroordeling dat ze door een man werd geslagen, haar huis illegaal wilden doorzoeken.

Dit zijn de methoden van het huidige regime.

Trouwens, ik zou graag de naam willen weten van deze vooraanstaande aanklager inzake het propageren van het totalitarisme en de namen van deze politieke "yojowców".

U kunt zien waar de prioriteit van het parket en de politie in de PiS wereld ligt. Tegenwoordig kunnen maffia's en criminele organisaties willekeurig optreden, omdat het openbaar ministerie en de politie zich voornamelijk bezighouden met ontevreden burgers die vreedzaam protesteren tegen de overtreders van de grondwet.

Als andere openbare aanklagers niet protesteren in dit schandalige geval en vele anderen, is het een signaal, dat de hele kaste van Z.Ziobro een betiteling van het Derde Rijk verdient.

Op 15 augustus zongen ingezetenen van Warschau de slogan: "Fascisten en politie, één coalitie", omdat hoe men de doelen van de regerende partij kan begrijpen, als veel meer geüniformeerde en niet geüniformeerde politieofficieren er op waren gericht om de mars van de fascisten veilig te stellen.

Ondertussen werd 's avonds een nazi swastika getoond op het Warschau garnizoengebouw. Er waren enkele vlaggen op straat met hetzelfde teken. Is het geen propagandistische fascistische symboliek en moet het niet worden vervolgd volgens de wet? Geen enkele artistieke gedachte rechtvaardigt de aanwezigheid van de swastika tegenover het graf van de onbekende soldaat.
Art. 256, § 1. KK zegt: die publiekelijk fascistisch of ander totalitair staatssysteem propageert is onderhevig aan een boete, beperking van de vrijheid of
vrijheidsbeneming tot 2 jaar. Wie zal antwoorden op de fascistische symboliek van het Warschau garnizoensgebouw, het JP2-kruis en het monument van de Maarschalk? http://pic.twitter.com/uuYTOKVxzk

— Michał Szczerba (@MichalSzczerba) 16 augustus 2018

Foto uit Warschau op de dag van de Dag van de Poolse Strijdkrachten. Bravo @pisorgpl
http://pic.twitter.com/4osWrN4Hwg

— Krystyna Sibińska (@sibinska) 15 augustus 2018

Volgens deze overwegingen moeten de PiS autoriteiten van apparatchiks antwoorden voor het verspreiden van het fascisme in Polen, omdat de naam van hun partij, als geen ander, vandaag geassocieerd wordt met totalitarisme.

Adam Mazguła

Bron: thefad.pl przez Adam Mazguła       język po Polsku

Pieszyce

Re: Adam Mazguła: Opnieuw liepen de fascisten met de PiS-militie door Warschau
17. Aug 2018 at 00:02Dante Fasci⭐⭐‏ @dantefasci1 gisteren

Już sie nie kryją,już oficjalnie świętują-oto niejaka senator PiS M.Kopiczko,nauczycielka i dyrektorka... #PiS=ONR

Ze verbergen zich niet meer, ze vieren het officieel - hier is een PiS senator mevrouw M.Kopiczko, lerares en directeur ... # PiS = ONR
https://twitter.com/dantefasci1/status/1029656585709268992   een aantal commentaren in het Poolse met vertaal knop


HAnia®‏ @Anna_Hev 6 u6 uur gisteren

Warszawa 15.08.2018, Tag der polnischen Armee während der PiS - Regierung.
@NZZ @Blickch @faznet @SPIEGELONLINE @focusonline @SZ @BILD @guyverhofstadt @TimmermansEU @EuParlament @EU_Commission

Warszawa 15.08.2018, de dag van de Poolse Strijdkrachten tijdens de PiS-regering.
@NZZ @Blickch @faznet @SPIEGELONLINE @focusonline @SZ @BILD @guyverhofstadt @TimmermansEU @EuParlament @EU_Commission

Bianka‏ @DankaDanuta72          13:25

Do pana min. MSWiA Brudzińskiego-czekamy na reakcje strony rządowej i oświadczenie pana w sprawie publicznie
pokazywanych wieczorem spoleczeństwu swastyk nazi na wczorajszym Święcie Wojska Polskiego !! /15.VIII.2018/

Voor u, Minister van Binnenlandse Zaken en Bestuur - we wachten op de reacties van de kant van de regering en de verklaring van U zelf
met betrekking tot de aan de samenleving getoonde  nazi swastika's, getoond op de Poolse Legerdag van gisteren !! /15.VIII.2018/


Polska Walcząca Przeciw Faszyzmowi‏ @PwZnak     16:35

Wczorajszy dzień nie był dobry dla Warszawy. - Patriotyzm mylony z nacjonalizmem.
- Komercja ponad wartość symboli. - Prawda historyczna serwowana w sposób, który uwłacza miastu i jego mieszkańcom.
#PolskaWalczącaPrzeciwFaszyzmowi

Gisteren was de dag niet goed voor Warschau. - Patriotisme verward met nationalisme.
- Commerciëel over de waarde van symbolen. - Historische waarheid diende op een manier die de stad en haar inwoners verontrust.
# PolskaWalczącaPrzeciwFaszyzmowi
Jarek Marciniak‏ @JarekM79      18:10

Wszystko rozumiem, ale nie swastykę na Dowództwie Garnizonu Warszawa, w mieście gdzie wszyscy ginęli z rąk hitlerowskich bandytów,
w czasie sztuki na żywo, a poprzedzonej przemówieniem Prezydenta RP, za pieniądze Narodowego Banku Polskiego - to NIGDY nie powinno się zdarzyć!!!

Ik begrijp alles, maar niet de swastika op het Warschau Garnizoensgebouw, in een stad waar iedereen stierf in de handen van nazi-bandieten,
tijdens live kunst, en voorafgegaan door een toespraak van de president van de Republiek Polen, voor geld van de Nationale Bank van Polen - het zou NOOIT mogen gebeuren !!!
En dat tegenover het standbeeld van de stichter van de 2de republiek Polen Józef Piłsudski  en het graf van de onbekende soldaat.
Niet één agent greep in en het volk bleef ook maar kijken naar wat anders. Wie dit accepteert verdient er mee geconfronteerd te worden.

Ik ben blij dat ik hier zit, want het was niet goed gegaan