Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Adam Mazguła: Wildernis van de nep overheid

Gestart door Pieszyce, 2 januari 2023, 12:31

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

Adam Mazguła: Wildernis van de nep overheid
13. Jan 2019 at 14:02[size=12]Adam Mazguła: Wildernis van de nep overheid[/size]

12 januari 2019

Collectieve jacht op wilde zwijnen begint door hen te zoeken, hen bang te maken en hen te leiden naar een lijn met jagers klaar om te vuren. Het slaagt zelden, dus slechts enkele pakketten van meerdere tot enkele tientallen individuen lopen naar de vuurlinie. Dikwijls verhinderen dichte struiken het plaatsen van een gericht schot aanzienlijk. Dientengevolge, meestal is de jager, waarop met een hoge snelheid de roedel afloopt, in staat om een of twee schoten te geven en zelden zijn dat schoten op het doel. Het gebeurt heel vaak dat het gewonde zwijn bloedt en zich verwijdert van de kudde, dik onder het bloed. Het is de plicht van de jager om het gewonde dier te vinden om hem neer te schieten. Het is niet gemakkelijk, omdat het gewonde zwijn aanzienlijke afstanden kan overbruggen, en wanneer hij zijn kracht verliest, verstopt hij zich in een dik struikgewas.

Ondertussen rent de overlevende, bang als gevolg van een jachtgeweer, meestal ver weg en let niet op de obstakels van hekken, schrikdraad, wegen of kleine nederzettingen en neemt nieuwe gebieden in beslag.

Hier zal ik stoppen en vragen: Wat is het doel van deze vermindering van wilde zwijnen?

Ze uit de schuilplaats verdrijven in een onbekende richting naar nieuwe gebieden (het everzwijn kan ongeveer 30 km
per dag lopen)? Gietende rode verf (bloed) op de jachtcircuits?

  Als het everzwijn valt, is het de eerste activiteit van de jager om hem hulde te brengen
  en onmiddellijk te strikken. Met blote handen en een mes wordt het karkas van organen
  en ingewanden gereinigd. Dientengevolge worden bebloede handen na het strippen
  gereinigd met toevallig aanwezig water of sneeuw, echt gewassen zal eigenlijk thuis
  gebeuren. Alles wat oneetbare delen zijn, blijft achter in het bos, voor vossen en andere
  roofdieren.

Als dat zo is, gaat het dan om het schoonmaken van het bos van de varkenspest, of het verspreiden van het hele bos en het infecteren van de volgende dieren?

Honden nemen deel aan de jacht om wilde dieren bang te maken en te zoeken naar mogelijke individuen. De honden ruiken de geslachte dieren, likken het bloed en brengen ze dan naar huis. 

Zijn er anderen die geloven in het vechten tegen wilde zwijnen om de varkenspest te vernietigen? Als dit het geval is, is het effect tegengesteld aan het aangegeven effect.

Zelfs als een wild zwijn wordt doodgeschoten, verspreiden jagers, honden en gewonde dieren de mogelijke ziekte meer dan een gezond, wild zwijn zou doen.

Maar alsof dat niet het geval was, is het noodzakelijk om wilde zwijnen neer te schieten, omdat wilde zwijnen die uit het bos worden gejaagd in de velden leven, tussen bosjes en riet tussen de velden, in maïs of koolzaad, en zich voeden met akkers, wat aanzienlijke schade aan de landbouwgewassen oplevert.

Dus wat is het punt van deze grote deal met wilde zwijnen?

Allereerst om de boeren tevreden te stellen, maar ik denk dat het belangrijker is om de publieke aandacht af te leiden van de daaropvolgende schandalen van de regerende partij. Daarom, wat een minister van milieu of landbouw zou moeten zijn, sprak hij in eerste instantie over het uitschakelen van wilde varkens, waaronder de moord op drachtige zeugen. Het veroorzaakt grote emoties in ons, maar jagers, het is geen groep van hersenloze moordenaars. Als dit het geval was, zou er in Polen al heel lang geen wild meer zijn.

Er bestaat zoiets als jachtethiek en de overgrote meerderheid van de jagers is er trouw aan. Dus de minister, onder de invloed van enorme kritiek uit de maatschappij en ook het verzet van de jagers, trok zich terug uit het bevel om de zeugen te doden.

Er zullen dit jaar niet meer Wilde zwijnen gedood worden ullen dit jaar niet meer doden dan in voorgaande jaren. Echter, onze emoties bij het redden van wilde zwijnen, leiden onze aandacht af voor verkiezingen uit schandalen bij de NBP, SKOKs, "Srebrna" -bedrijven, de sprong op posities en cash in Staatsbedrijven van families en vrienden van PiS-leden, ...

... laten we teruggaan naar de waarheid.

Leugenaars hebben de overhand en hebben honderden bedrijven in dienst van het imago van de regerende partij, agressieve propaganda in de openbare ruimte en de activiteiten van overheidsdiensten, en doen alles zodat we niet naar hun handen kijken.

Er zal veel informatie zijn die onze emoties oproept, maar het is slechts een tactische tactiek om strategische posities in te nemen om te vechten voor de kracht van domheid en onbeschaamdheid met fatsoen en normaliteit. Het resultaat van deze keuzes zal jarenlang veranderen of we zullen deze twee werelden onder ogen moeten zien.

Adam Mazguła

Bron:  thefad.pl przez Adam Mazguła      jézyk po Polsku