Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Adam Mazguła: Zelfs als de meerderheid liegt

Gestart door Pieszyce, 31 december 2022, 01:07

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Adam Mazguła: Zelfs als de meerderheid liegt,
is het de moeite waard om fatsoenlijk te blijven


30 augustus 2018

Elk feit kan worden gebruikt in de propaganda van de overheid. Toen bleek dat de ingewikkeld geprezen herdenking van het vieren van de overeenkomst in Gdansk instortte, omdat het belangrijkste punt van het programma - de onthulling van de plaquette een compromis van de organisatoren zou zijn – vroeg de president om dit punt van het feestprogramma te verwijderen.

 • Dit zal de laatste aanblik zijn van de plaquette van Kaczyńskis, die vrijdag onthuld
  zal worden in # StoczniaGdańskaDe zin #PrzebywaliwHali is gewijzigd in #StrajkowaliZeStoczniowcami.
  Scheepsbouwers staakten. De Kaczyński's waren ook scheepswerfarbeiders?
  Alleen zij daar #PrzebywaliwHali? http://pic.twitter.com/MMXBbWSktT

  — Jacek Liberski (@jacek_liberski)  29 Augustus 2018

 • Onthulling van het bord in Gdańsk is geen initiatief van PiS en
   J. Kaczyński wist er niets van. Niemand vroeg JK of zijn naam
  op het bord kon worden gezet - voor de duidelijkheid zou hij
   nooit voor iets dergelijks toestemming geven.

  — Beata Mazurek (@beatamk)  29 August 2018

Welnu, alstublieft, wat een bescheiden en gevoelige "vader van de natie"!

Zijn er serieuze mensen die het zullen geloven? Brengt de onthulling van de array alle "dudośniadków" in gevaar, en verheerlijking van de plesky en trots van deze macht zou in het programma kunnen worden opgenomen als het niet met de "top" -voorzitter was afgesproken?! Ik kan me niets soortgelijks voorstellen, vooral omdat de uitnodigingen met dit punt van het programma, als de belangrijkste, een paar weken geleden zijn verstuurd.


De autoriteiten van PiS hebben ze ook wekenlang gehad. Toen het compromis een feit werd, verklaarden de voorzitter en de leiding van PiS dat ze er niets van wisten.

"Dudośniadki" ging op "dudów", maar de duistere mensen kregen een propagandaboodschap van pseudo journalisten dat het de bezorgdheid van de voorzitter was, die niets wist, niet zijn trots en gemeenheid.

Deze leugens zijn de basis geworden van de legitieme spot van Internet-gebruikers. Ik benadruk - internetgebruikers, minder berichten van serieuze mediajournalisten. Ja, dat is hoe propagandisten de boodschap omdraaien; de trots van de president en zijn gevolg is er niet meer, alleen zijn "bezorgdheid" over de staat van de waarheid.

Vergelijkbaar met dit was het Overheidscompromis in het geval van Ludmiła Kozłowska, die vecht voor respect voor mensenrechten in Rusland en landen die van haar afhankelijk zijn. De autoriteiten van overheid en justitie, handelend in het belang van Poetin, hebben deportatie vanuit de Europese Unie aangevraagd, die onmiddellijk werd uitgevoerd. Toen het compromis van de overheid aan het licht kwam, bleek dat het niet met Poetin vocht voor de naleving van mensenrechtennormen (volgens PiS-propagandisten) het is zijn "agent". Er was geen enkel woord over haar betrokkenheid bij de verdediging van politieke gevangenen in het oosten, noch over kogelwerende vesten en helmen voor journalisten die haar Open Dialog Foundation naar Oekraïne brachten. De propaganda van een vervelende verandering betrof media met niet-verifieerbare gegevens over vermeend buitenlands geld en "zorg voor de veiligheid van Polen" (sic!). Het is een mythe ... niet om een leugen te vertellen!

Zelfs in mijn kleine stadje was er een pseudo-journalist Marcin Miłkowski, die zegt dat hij onafhankelijk is en denkt, en hij maakte een rapport van 9 minuten over onze supportrally voor Ludmila Kozłowska, waarin geen woord van waarheid was. Uit zijn pseudo-relatie stort hij kennis over wat buitenlands geld, over wie TW in Polen was, over agenten en wat de lokale PiS-verliezer daarover denkt. De omkering van de boodschap is verlamd, evenals de manipulatie die over het plaveisel loopt.

De schaal van de momenteel gepubliceerde, propaganda ligt in het verdedigen van een ellendige verandering, en is zo uitgebreid dat weinigen de moed en de wil hebben zelfs de schijn van waarheid en fatsoen te behouden.  De vraag of echte journalisten dit doen is een puur retorische figuur. Nee - het zijn propagandisten van leugens, sprinters van reactie in het afleiden van sociale aandacht van feiten en interpretatoren van soorten gebeurtenissen, maar altijd in het belang van de regerende partij - de "rechtvaardig leidende" partij!

De propagandabeschikbaarheid van mediamensen voor het omkeren van feiten in het belang van gemene veranderingen bereikt pieken.Elke dag leren we over de heroïsche daden van de president, deze en de vorige premier, evenals andere 'goden van leugens en vaak lafheid' die door de media worden verspreid.

Gelukkig zijn er nog een tiental journalisten die de normen van het beroep volgen. Dankzij hen leren we de waarheid, hoewel we hun berichten vaker en vaker buiten de officiële berichten kunnen zien, geïntimideerd en beheerst door de onderdrukking van macht en de media.

Er is nog internet en iedereen kan zijn mening in het openbaar uiten. Daarom is het moeilijk om hun leugens te gebruiken, dus is het belangrijker voor de autoriteiten om de boodschap om te keren, die op een "meesterlijke" manier wordt beheerst.

De propagandamachine dient dit doel, dat informatie regelt, vandaar het toenemende aantal zogenaamde 'grote geldhoeveelheden' journalisten klaar om ze op te voeden, zelfs voor de prijs van hun professionele schaamte.

Hoe dan ook, wanneer de meerderheid liegt, is het moeilijk om uniek en "alleen" te blijven vanwege de armen (sic!) ..

Het was er allemaal! We weten dat de naam van een journalist verdiend moet worden door een houding die het waard is de vierde macht te bepalen en geen perskaart te hebben. Het is precies hetzelfde als de beschermer van het vaderland en de grondwet is niet degene die haar heeft gezworen, alleen degene die haar moedig verdedigt en hij bovenal haar gehoorzaamt.

Het Kaf zal ooit worden gescheiden van het Graan en moge het zo snel mogelijk gebeuren.

Adam Mazguła

Bron: thefad.pl przez Adam Mazguła