Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

meneer A. Duda, u gedraagt zich als een kind,

Gestart door Pieszyce, 31 december 2022, 23:52

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

Adam Mazguła: meneer A. Duda, u gedraagt zich als een kind,
13. Sep 2018 at 17:30Adam Mazguła: meneer A. Duda, u gedraagt zich als een kind,
u bent gevaarlijk voor het land


12 september 2018

Mr. Andrzej Duda

Ik hoorde onlangs dat u in Lezajsk de Europese Unie hebt gedefinieerd, waaraan wij niet alleen het hedendaagse waardensysteem, maar ook open grenzen en de opmerkelijke sprong in de ontwikkeling van de beschaving te danken hebben, als een "denkbeeldige gemeenschap" moeten verbinden die zich van Polen zou moeten losmaken. Het is eng! Ik hoorde van uw lippen dat u Polen moet repareren. U hebt ook het geloof geuit dat dit de verwachting is van de meerderheid van de burgers in Polen, de overgrote meerderheid - verzekerde u mijnheer.

Mr.  A. Duda

Was dit een manier voor de Poolse autoriteiten om ons land uit de Europese Unie te leiden?

Mr.  A. Duda

Elke zin vereist een afzonderlijke opmerking, daar de Heer verre van de waarheid is. Na deze woorden in Leżajsk weet ik met zekerheid dat het enige probleem van Polen u mijnheer is en een groep PiS-gerelateerde apparatsjiks die de macht hebben.

Laat mijnheer ons niet meer herstellen, hij hervormt niets, omdat alles al vernietigd is door "de cash" van mijnheer. Nu verdiept u zichzelf alleen nog maar in de sociale en beschavingscrisis.

Mijnheer Andrzej

Ik zal mijnheer de geschiedenis vertellen.

Ik ken een doctor in de economie, een district politicus die alles te danken heeft aan een oude burgemeester van een stad in de regio Opole, omdat het zijn vader is. Hij bouwt zijn politieke carrière op wetenschappelijke titels, die hij heeft opgedaan met de hulp van die vader en zijn vele jaren werk.

Vader, voormalig lid van de ZOMO, zei op het moment van oprechtheid, hoe hij de titels en diploma's van gerenommeerde universiteiten kreeg. Dus de dokter in de economie weet meer over het duwen van ellebogen, politieke systemen en het bedriegen van anderen voor zijn politieke carrière dan van economie. Deze regeling stelt hem in staat om meerdere keren op verschillende hoogbetaalde posities te werken en zijn eigen bedrijf te runnen. Hij doet dit alles, natuurlijk, persoonlijk. Onmogelijk? En toch! Deze angstaanjagende man, een oplichter, bestaat echt; de politiek geeft hem alles wat hij nodig heeft om te leven, met uitzondering van fatsoen, respect voor de waarheid en het recht op waardigheid. Hij is een kind van politieke systemen, dat wederom op de eerste plaats op zijn electorale lijst staat.

Is mjnheer's reparatie van Polen, gewoon zo'n systeem van PiS's Misiewicz, zwerven op de carrièreladder van de onwetende aanhangers van de regerende partij, die onder de propaganda slogan "gewoon niet stelen" realiseer het programma "het is van ons"?

Een systeem van partijondergeschiktheid van het leger, geleid door mensen die banden hebben met de oostelijke diensten, de politieke dispositie van de aanklager, de ontwikkeling van het neo-fascisme en het systeem van vervolging van elk vreedzaam protest. Dit is hoe je "staats reparatie" eruit moet zien.

Mr.  A. Duda

Bestaat mijnheer's herstelling van Polen in de verheerlijking van generatie-kwelgers en het lasteren van de helden? Ik zal een voorbeeld noemen, hoewel er tientallen zijn.

Zoals Wikipedia zegt, nam Roman Kryże deel aan de berechting van veroordeelden, inclusief de doodstraf, in zaken tegen activisten van de onafhankelijke ondergrondse, inclusief kapitein Witold Pilecki en majoor Tadeusz Pleśniak.

Zijn zoon, rechter Andrzej Kryże veroordeelde in maart 1980, als rechter van de rechtbank in Warschau, Andrzej Czuma, Wojciech Ziembiński en Bronisław Komorowski tot algemene hechtenis - voor een openbare verklaring, dat de Volksrepubliek Polen geen onafhankelijke staat is en dat op 11 november 1979 de vieringen van de onafhankelijkheid van Warschau werd georganiseerd.

Waarom Andrzej Kryże blijft werken als de nauwst betrokken medewerker van Z. Ziobra - dezelfde die in drie personen in de openbare ruimte verschijnt: als vertegenwoordiger van de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht. Staat de grondwet van de Republiek Polen dit toe, waarvan u vermoedelijk een bewaker bent?

Waarom vervolgt u tegelijkertijd de rechter, die de oppositionisten verdedigde en het rehabilitatieproces van Witold Pilecki leidde? Is dit hoe uw processen met de communistische rechters er uit zien?

Waarom is mijnheer zo ver verwijderd van de kennis van de wet en kunt u het begrip van de grondwet van de Republiek Polen niet lezen? Is het echt zo moeilijk voor u om een zin te begrijpen over de ambtstermijn van de Eerste President van het Hooggerechtshof?

Uw programma van het zoeken naar een "lage verandering", " departementale kinderen ", "onwaardige communistische rechters" en "verraders" die hebben ingestemd met een vreedzame machtsoverdracht onder de "Ronde Tafel", illustreert uw hypocrisie. Dit is een zeer specifieke vorm van het opbouwen van de welvaart van onze burgers en een solidair maatschappelijk middenveld.

Mr.  A. Duda

Schreeuwen, in plaats van te spreken, de hele sociale groep beledigen, de bepalingen van de hoogste rechtshandelingen overtreden, barrières en duizenden politieagenten op straat toestaan, alle staatsorganen verkopen, één partij bouwt geen nationale eenheid.  Door een internet hater en troll te benoemen als zijn woordvoerder, die nachtelijke gesprekken voert met de "bosspinner", zelfs leugens over mijn privé-persoon loopt te verspreiden, bouwt het thema niet het gezag van het staatshoofd op.

Mr.  A. Duda

Begrijpt mijnheer de rol van de Europese Unie in de Poolse droom van vrijheid niet? Kent mijnheer de wet niet?, u schreeuwt naar mensen en kraakt publiekelijk hele sociale groepen af. U gedraagt uzelf als een verwend kind van invloedrijke ouders die niet weten wat voor  respect voor een andere persoon en zijn/haar waardigheid bestaat. Dus, is de functie die u uitoefent niet te overweldigend voor u? Weet u zeker dat u alles te danken hebt aan uw capaciteiten en kennis en u hebt zeker een eerlijk verdiende titel van doctor in de rechten?

Mr.  A. Duda   

U bent niet alleen onverantwoordelijk, maar ook gevaarlijk voor het land.

Ongeacht u fascinatie voor het beledigen van de Europese gemeenschap, blijf ik in de EU.

Ik adviseer u: leer van de juiste boeken of vaarwel!

Sta altijd klaar voor vriendelijk advies,

Adam Mazguła

Bron:thefad.pl przez Adam Mazguła      język po Polsku