Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

OPINIE: Het op de knieën vallen van de PiS meerderheid

Gestart door Pieszyce, 27 december 2022, 11:54

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

OPINIE: Het op de knieën vallen van de PiS meerderheid
01. Jul 2018 at 01:49Adam Mazguła: het op de knieën vallen van de PiS meerderheid
 en het dwingen om de wet op het IPN te veranderen is een stap in de goede richting


De beslissingen van de voorzitter zijn bindend in Polen. De dictatuur van Kaczyński is nog niet opgenomen in de grondwet van de Republiek Polen, maar wie zou het schelen als je een meerderheid hebt in alle organen van de macht en een trouwe groep mensen zonder gezichten.

Het decreet van de voorzitter, zoals bij een tsaristische show, kon niet onmiddellijk van kracht worden na de ondertekening door J. Kaczyński, omdat om hem een schijn van wettelijkheid te geven, hij door de hele twee uur in de Sejm moest worden oorgedrukt. Het is een record.

Het gaat over de wet op het Instituut of Nationale Herinnering, die de reden werd voor de ongekende val van het aanzien van Polen in de wereld. Deze wet verwekte problemen van Polen met veel landen, het veroorzaakte haar isolatie op de internationale arena; ze was de trots van PiS en haar jonge ster - Patryk Jaki. Het leidde tot racistisch gedrag, wekte discussies tussen de Polen op, verhoogde de agressie van rechtse media, bouwde nieuwe muren tegen andersdenkende burgers.

  Ze waren doof voor de oproepen van de oppositie en de wetenschappelijke gemeenschap ter zake #ustawaIPN Hoeveel zijn hun woorden vandaag waard?

  — Platforma NEWS (@NewsPlatforma) 27 juni 2018

  Premier @MorawieckiM w #Sejm: Ons basisdoel was en is om voor de waarheid te vechten,
  te vechten voor een goede naam. #UstawaoIPN

  — Prawo i Sprawiedliwość (@pisorgpl) 27 juni2018

  M. Morawiecki: "Historische waarheid is zelfs belangrijker dan de veiligheid van het land."Wat was de waarheid over deze man, want zijn waarheid is elke interpretatie van zijn familie fobieën. M. Morawiecki is een gevaarlijke, onverantwoordelijke cynicus die onveilig is in veiligheid.

  — Adam Mazguła (@amazgula) 27 juni 2018

Het vallen op de knieën van de PiS meerderheid en het dwingen om de wet te veranderen, is een stap in de goede richting. Het behoud van de macht in de Sejm is echter de volgende blijk van minachting voor de waarheid en het parlementarisme in het algemeen. De samenwerking van de parlementsvoorzitter van de Poolse Sejm met een racistische afgevaardigde kwam aan het licht, die deze het podium blokkeerde om de parlementaire discussie te voorkomen en tot stemming over te kunnen gaan.

  Schandaal! Wetje @pisorgpl
  Parelementslid @RobertWinnicki blokkeert de rostrum, en de parlementsvoorzitter @MarekKuchcinski stopt en voert stemming uit #UstawaIPN Oppositie Kamerleden zouden lang geleden gestraft of uitgesloten zijn van de vergadering, maar een stille bondgenoot niet #PiS @Nowoczesna

  — Marek Sowa (@SowaMarek) 27 juni 2018

De geboden van de voorzitter regeren voor bijna drie jaar in ons land, waaruit blijkt dat in Polen Kaczyński geen democratische wetgeving heeft. De sessies van de Sejm zijn slechts een theater voor de media en de internationale instellingen, waar de schijn van legaliteit van acties plaatsvindt.

De beslissingen van de voorzitter zijn bindend in Polen. De dictatuur van Kaczyński is nog niet vastgelegd in de grondwet van de Republiek Polen, maar wie zou er om geven als je een meerderheid hebt in alle organen van de macht en een trouwe groep mensen zonder gezichten.

Heer Jarosław Kaczyński,

laat de heer de situatie niet verdoezelen, los alstublieft dit versterkte parlement op, wat nergens voor nodig is, deze senaat van schande en gooi die knielende president eruit. Tenslotte zijn de decreten van de voorzitter momenteel de enige rechtsbron in Polen, dus waarom anders doen alsof.

Een zieke dictator in een zieke samenleving is genoeg. Maar laten we niet worden overwonnen door deze ziekte van mensen beliegen en nationale sloop. Laten we echter deze ziekte niet overwinnen van leugens en nationale sloop. Het verdedigen van de staat van de wet en de democratie is vandaag een plicht van elke fatsoenlijke burger van ons vaderland. Het verdedigen van de staat, de wet en de democratie is vandaag een plicht van elke fatsoenlijke burger van ons vaderland.

Adam Mazguła

Bron: Thefad.pl przez A. Mazguła       język po Polsku