Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

WOŚP -Poolse liefdadigheidsinstelling zamelt geld in om sepsis te helpen voorkomen

Gestart door Pieszyce, 29 januari 2023, 23:26

Vorige topic - Volgende topic
Tags omWOŚPsepsisvoorkomen

Pieszyce

Poolse liefdadigheidsinstelling zamelt geld in om sepsis te helpen voorkomen

29 januari 2023 

Een belangrijke jaarlijkse inzamelingsactie genaamd het Grote Orkest van Kerstmis Charity is zondagmorgen in Polen van start gegaan om geld in te zamelen voor medische apparatuur.

Deze keer zamelt de liefdadigheidsactie, die nu voor het 31e jaar plaatsvindt, geld in om apparatuur te helpen kopen voor een vroege diagnose van de bacteriële infectie die sepsis veroorzaakt.

Bij de traditionele inzameling gaan vrijwilligers, uitgerust met de voor het evenement kenmerkende dozen en hartvormige stickers, de straat op in steden in heel Polen en daarbuiten.

Beroemdheden en sportsterren, waaronder tenniskampioen Iga Świątek en voetbalster Robert Lewandowski, hebben hun steentje bijgedragen door persoonlijke voorwerpen in te zamelen voor een veiling voor het goede doel.

De stichting achter het Grote Orkest van de Kerst Liefdadigheid zegt meer dan 1,75 miljard złoty (370 miljoen euro, 400 miljoen dollar) te hebben ingezameld voor de gezondheidszorg voor kinderen en ouderen en meer dan 70.400 medische apparaten te hebben gekocht sinds de actie in 1992 van start ging.

Dit jaar, voor het eerst in de geschiedenis van de inzamelingsactie, wil de stichting Great Orchestra of Christmas Charity medische apparatuur aanschaffen voor alle patiënten in nood, ongeacht hun leeftijd, zo meldden nieuwsbladen.

Vorig jaar bracht de actie volgens de organisatoren meer dan 224 miljoen zloty op.

Bron: PAP, TVN24, polskieradio.pl  by (gs)

Pieszyce


Voor het slapen gaan een stand.  :D


HAnna Hev  @Anna_Hev · 1 m

145.699.321 złoty

i już na bank noc będzie dobra. Spokojnej!

en je hebt zeker een goede nacht. Veel plezier!  :)

Pieszyce


Rafał Trzaskowski  @trzaskowski_

Prezydent @warszawa. Mayor of Warsaw.Pieszyce

Mg

Znamy już wynik 31. Finał WOŚP. Na walkę z sepsą udało nam się zebrać: 243 259 387,25 zł. To rekord dotychczasowych zbiórek. Chciałem podziękować, Rydzykowi, politykom pis, ich wyborcom i tvp. Bez was gamonie, nie pobito by rekordu.

De uitslag van de 31e GOCC Finale kennen we al. We zijn erin geslaagd om PLN 243.259.387,25 te verzamelen voor de strijd tegen sepsis. Dit is een record voor collecties tot nu toe. Ik wilde Rydzyk, pis-politici, hun kiezers en tvp bedanken. Zonder jullie nerds was het record niet verbroken.