Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Wyborcza' onthult: Pro-PiS burgemeester won met een halve stem,

Gestart door Pieszyce, 11 april 2024, 23:41

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Wyborcza' onthult: Pro-PiS burgemeester won met een halve stem,
en de stemmen werden illegaal geteld door zijn zus


gemeenteraadsverkiezingen 2024
april 2024
Marcin Rybak

De zus van de burgemeester van Trzebnica, Marek Długozima, telde de stemmen bij de verkiezingen die door haar broer met een halve stem werden gewonnen. Ze ondertekende als ondervoorzitter de notulen van een van de kiescommissies. Zoals we hebben vastgesteld, ging ze erop zitten, ook al verbiedt de wet het.
 
De naam van de zus van Marek Długozima is te vinden op internet, op de website van de Nationale Kiescommissie. Ze wordt in het verkiezingsprotocol vermeld als vice-voorzitter van de districtskiescommissie nr. 14, die gevestigd was in een van de basisscholen in Trzebnica. De broer van de vice-president behaalde in deze commissie 252 stemmen. Maar liefst negen stemmen werden in deze commissie als ongeldig beschouwd, waaronder vier omdat "het x-teken naast de namen van meer dan één kandidaat was doorgestreept".

Laten we u eraan herinneren dat de pro-PiS-burgemeester, Marek Długozima, die sinds 2006 aan de macht is, opnieuw de verkiezingen heeft gewonnen, maar in de eerste ronde het ambt van burgemeester heeft gewonnen dankzij de halve stem. Zonder deze andere helft had hij naar de tweede ronde moeten gaan met de kandidaat van de Burger Coalitie, Iwona Kurowska.

Betaalmuur:

Bron: wroclaw.wyborcza.p  przez Marcin Rybak     język po Polsku

PieszyceHet wordt met de dag gekker,

Halve stem?

Only in Poland!!  :)