Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Huisarts ziet meer mensen met geheugenproblemen, mogelijk door corona

Gestart door Pieszyce, 31 mei 2023, 20:38

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Huisarts ziet meer mensen met geheugenproblemen, mogelijk door corona

31 mei 2023

Huisartsen zien meer mensen met geheugenproblemen dan drie jaar eerder. Het aantal huisartsenbezoeken hiervoor was in het eerste kwartaal van dit jaar 24 procent hoger dan in de eerste drie maanden van 2020. Mogelijk zijn de problemen een langdurig effect van het coronavirus.

Zo kan een coronabesmetting geheugen- en concentratieproblemen op de langere termijn veroorzaken. Dat stellen gezondheidsinstanties als de GGD's, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en gezondheidsinstituut Nivel.

Daarnaast denken onderzoekers dat coronamaatregelen een mogelijke oorzaak zijn. Door de lockdowns raakten we tijdelijk een deel van onze structuur en sociale contacten kwijt. Daardoor gingen mensen met beginnende geheugenproblemen sneller achteruit dan vóór de coronapandemie, beschreven onderzoekers van Amsterdam UMC eerder.

45- tot 74-jarigen gaan 40 procent meer naar de huisarts met problemen op het gebied van geheugen en concentratie dan begin 2020. Daarmee  . . . . . . .

Bron: Lees hier verder . . . . . .

torun marcel

Als beweerd wordt dat het geheugenverlies "mogelijk door Corona"veroorzaakt wordt is het niet zo'n sterk verhaal.
Het kan dus ook "mogelijk niet" door Corona komen.

Daarom ook niet zo'n zinnig artikel.
Een reactie van de lezers van dit artikel:

Voor alle mensen die suggereren dat geheugenproblemen door vaccinatie tegen, en niet door corona zelf komt: de impact van COVID-19 op het geheugen werd al voor medio 2020 gemeld. De eerste vaccinaties in Nederland vonden pas begin 2021 plaats.

Pieszyce


Volgens wetenschappers die niet in dit artikel worden aangehaald, is de kans op geheugenproblemen, zeker aanwezig NA corona. Zeker als men het bekijkt in samenhang met een lockdown. Er zijn genoeg artikelen over geschreven, maar door mij niet meer geplaatst, omdat op het oude forum nogal wat commentaar kwam over het fanatisme waarmee ik zulke artikelen met uitleg plaatste, overigens niet vóór mij, maar voor de lezer om bij te blijven.

Er zijn voor zover ik gelezen heb, toch nog een flink aantal mensen, die problemen hebben in het hersenfunctie gebied na corona. Zelfs mijn huisarts begon er over toen ik een bezoek bij hem bracht voor iets heel anders. Ook is bewezen is dat langdurige isolatie voor sommige mensen verkeerd kan uitpakken.

Buiten het artikel om, is bewezen dat als mensen uit hun normale levensritme worden gehaald, dat zij weerslag kan hebben op hun dagelijkse leven en functioneren en dat zeker bij ouderen, die bijvoorbeeld door een actief leven ineens hard moeten terugschakelen wegens ziekte of anderzijds.

De reactie van die lezer van het artikel vind ik een rare.

Nergens staat dat het door vaccinatie komt.

Wel lees ik dat dit kwam NA een Coronabesmetting, en dat was volgens eerdere artikelen wel mogelijk.

Maar om mensen te helpen te zoeken, hier een link naar Lareb het bijwerkingen centrum

Hier hebben we alle prikken gehad op de laatste Booster na, dit door een ander medisch feit. Nergens problemen gehad, zelfs geen pijnlijke plek en de laatste staat in de planning.  :)  ;D  :)

Pieszyce

Experts vragen om aanpak postcovidsyndroom: tienduizenden ernstig beperkt

19 jun 2023

Tienduizenden mensen in Nederland hebben na hun coronabesmetting last van langdurige gezondheidsklachten. Het kabinet moet meer kennis over het postcovidsyndroom opdoen en daarnaast de zorg en het onderwijs toegankelijker maken, vindt een team van deskundigen.

Naar schatting 90.000 Nederlanders worden ernstig beperkt door het postcovidsyndroom, ook wel langdurige covid genoemd. Zij lopen tegen drempels en onbegrip aan, zegt het Maatschappelijk Impact Team (MIT).

De klachten zijn "ontwrichtend voor de fysieke en mentale gezondheid". De gezondheidsproblemen hebben impact op het huishoud . . . . . . .

Bron: Lees hier verder . . . . . . .