Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Poolse parlementsleden helpen bij lancering missie Vrij Belarus in Brussel

Gestart door Pieszyce, 5 maart 2023, 00:48

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Poolse parlementsleden helpen bij lancering missie Vrij Belarus in Brussel

2 maart 2023   

De Belarussische oppositie heeft een informele ambassade voor Vrij Belarus in Brussel geopend na inspanningen van leden van het Europees Parlement, waaronder Polen.

De verbannen Belarussische oppositieleider Sviatlana Tsikhanouskaya is woensdag in de Belgische hoofdstad aangekomen om de "Missie voor Democratisch Belarus " officieel te lanceren.

Het gebouw in het stadscentrum is door de Vlaamse regering gratis ter beschikking gesteld aan het Verenigd Overgangskabinet van Tsikhanouskaya.

Het gebouw zal onderdak bieden aan Belarussische NGO's en emigranten en tevens dienen als informele ambassade voor een vrij Belarus.

"We moeten de Belarussen standvastig helpen, want ze zouden het niet alleen redden en dus tientallen jaren in een andere invloedssfeer achterblijven," vertelde het Poolse parlementslid Andrzej Halicki bij de opening aan de Poolse radio.

Hij voegde eraan toe: "De Polen hebben het in het verleden meegemaakt en kregen een helpende hand aangeboden. Vandaag voelen we ons verplicht de hand te reiken aan de mensen in Belarus, Oekraïne of Moldavië, die verlangen naar vrijheid, veiligheid en snelle ontwikkeling."

Dit verslag is van Poland's Michał Owczarek 

Bron: polskieradio.pl