Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Aanklager oorlogsmisdaden bezoekt Oekraïne om Russische aanvallen op elektricite

Gestart door Pieszyce, 2 maart 2023, 00:44

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Aanklager oorlogsmisdaden bezoekt Oekraïne om Russische aanvallen op elektriciteitsnet te onderzoeken

28 februari 2023   

De hoogste aanklager voor oorlogsmisdaden van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft Oekraïne bezocht om de Russische campagne van raket- en drone-aanvallen op energievoorzieningen te onderzoeken, meldden persbureaus dinsdag.

"Over het algemeen zien we duidelijk een patroon, denk ik, in termen van het aantal, de schaal en de breedte van de aanvallen op de elektriciteitsnetten van Oekraïne en we moeten kijken waarom dat plaatsvindt; zijn het legitieme doelen of niet?". zei aanklager Karim Khan, zoals geciteerd door persbureau Reuters.

Russische aanvallen op het Oekraïense elektriciteitsnet en andere infrastructuur hebben honderden burgers gedood en miljoenen mensen zonder elektriciteit of water gezet, aldus functionarissen.

Tijdens zijn bezoek had Khan een ontmoeting met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, meldde het Oekraïense staatspersbureau Ukrinform.

Zelensky zei in een bericht op sociale media dat hij Khan vertelde "dat de gruwelijke misdaden die door de Russische bezetters op het grondgebied van Oekraïne zijn gepleegd, niet ongestraft mogen blijven."

"De daders moeten worden berecht," verklaarde Zelensky, zoals geciteerd door Ukrinform.
 
Bron: IAR, PAP, Reuters, Ukrinform, polskieradio.pl by (gs)     English

PieszyceZeer goede zaak. Aanpakken die oorlogsmisdadigers en de rijken onder hen straatarm maken.