Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De Russische Federatie heeft bovendien mijnen gelegd in de kerncentrale van Zaporizhzhia

Gestart door Pieszyce, 22 juni 2023, 16:35

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De Russische Federatie heeft bovendien mijnen gelegd in de kerncentrale van Zaporizhzhia 

21 juni 2023

Het hoofd van de inlichtingendienst van het Oekraïense ministerie van Defensie, Kyrylo Budanov, waarschuwde dat de Russische federatie ook de Zaporizhzhia kerncentrale heeft gemijnd.

"De ZNPP is extra gemijnd. En het ergste is dat de koeler is gemijnd. Als ze die uitschakelen, is de kans groot dat er een hoop problemen zullen zijn," zei het hoofd van de Oekraïense inlichtingendienst gisteren in de uitzending.

Kyrylo Budanov zei dat de Russen de koeler van de kerncentrale in Zaporizhzhia hebben gemijnd. Als Rusland besluit om de centrale op te blazen, zal de verboden zone ongeveer 30 duizend km2 groot zijn en zal de vervuilde zone tot 2 miljoen km2 groot zijn, inclusief het grondgebied van Moldavië, Turkije en Wit-Rusland.

Zie kaart:

citaat afbeelding ukrainefrontlines.com

Bron:  Lees verder . . . . . . .  ukrainefrontlines.com . . . . .EnglishPieszyce

Het gebied zal zelfs groter zijn als je de kaart goed bekijkt, ook Bulgarije, Roemenië, Georgië, deel Griekenland, en een oostelijk deel van Polen en zelf Rusland, inclusief Putin's geliefde vakantieoord Sochi zal vervuild worden. Wil hij zelfmoord plegen, of heeft hij geen controle meer over de eenheden?

Pieszyce

Defense of Ukraine   @DefenceU

@ZelenskyyUa
: UA intelligence has received information that Russia is considering a scenario of a terrorist attack on the Zaporizhzhia NPP. A terrorist attack with radiation leakage. They have prepared everything for this. The radiation has no state borders, and who it will hit is determined only by the wind direction! There should never be any terrorist attacks on nuclear power plants anywhere. This time it should not be like with Kakhovka HPP – the world has been warned, so the world can and must act.
 
@ZelenskyyUa
: De UA-inlichtingendienst heeft informatie ontvangen dat Rusland een scenario van een terroristische aanslag op de kerncentrale van Zaporizhzhia overweegt. Een terroristische aanslag met stralingslekkage. Hiervoor hebben ze alles voorbereid. De straling heeft geen staatsgrenzen en wie het zal raken, wordt alleen bepaald door de windrichting! Er mogen nooit, waar dan ook, terroristische aanslagen op kerncentrales plaatsvinden. Deze keer zou het niet moeten zijn zoals met Kakhovka HPP – de wereld is gewaarschuwd, dus de wereld kan en moet handelen.

 

Citaatfoto Twitter.com