Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De VN zei dat ze de genocide op het grondgebied van Oekraïne door Rusland niet hebben gezien

Gestart door Pieszyce, 16 maart 2023, 22:58

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De VN zei dat ze de genocide op het grondgebied van Oekraïne door Rusland niet hebben gezien

Artem Budrin
16 maart 2023

De organisatie heeft echter wel een groot aantal andere Russische oorlogsmisdaden aan het licht gebracht.

De internationale onderzoekscommissie van de Verenigde Naties zag geen tekenen van genocide in de acties van Rusland in Oekraïne.

"We hebben geen genocide gevonden op het grondgebied van Oekraïne", zei Eric Mese, voorzitter van deze onderzoekscommissie, in een interview met The Guardian .

Het onderzoeksteam verzamelde echter bewijsmateriaal en vond "enkele aspecten die de kwestie van de genocide op Oekraïners door Rusland aan de orde kunnen stellen".

Tegelijkertijd erkende de commissie dat de Russische Federatie een groot aantal andere oorlogsmisdaden heeft begaan. Waaronder opzettelijke moorden, systematische marteling en deportatie van kinderen.

Met name de martelingen door de Russische bezetters worden in detail beschreven. Zij pasten elektrische stroom toe en hingen mensen aan het plafond in een "papegaaienhouding".

"De commissie noemde de herhaalde aanvallen op de Oekraïense infrastructuur potentiële misdaden tegen de menselijkheid, waardoor honderdduizenden in de koudste maanden zonder warmte en elektriciteit kwamen te zitten", aldus het rapport, dat op 16 maart werd gepubliceerd.

Het rapport is tot stand gekomen op basis van meer dan 500 interviews, satellietbeelden en bezoeken aan detentieplaatsen en graven.

Naast schendingen door de Russen werden ook schendingen geconstateerd in het optreden van het Oekraïense leger. Het gaat echter om "een onbeduidend aantal" - het grootste deel van het rapport richt zich op de beschuldigingen aan het adres van Rusland, dat wreedheden of gerichtheid op de burgerbevolking in Oekraïne ontkent.

(C)UNIAN 2023

Bron:  ukrainetoday.org    English

PieszyceSCHANDAAL.   >:(  >:(  >:(  >:(  >:(  >:(  >:(

Zijn die lui blind of papagaaien ze de paus na? Ik vermoed dat men Rusland toch een beetje te vriend wil houden, voor mij een onbegrijpelijk iets. Iedereen noemt Putin een oorlogscrimineel, zelfs in de VN maar Genocide is het niet. Zijn die onderzoekers soms ia het Kremlin naar Oekraïne gereisd??

Als je de steden ziet, waarvan de bewoners gedood en in massagraven geflikkerd en gedeporteerd zijn, steden waar niet één huis meer overeind staat. Hoe willen die vetbetaalde ambtenaren van de VN dat dan noemen

Via video's uit Rusland ziet, weet dat men op het totaal uitroeien van het Oekraïense volk en het land uit is, HOE WIL DE VN DAT DAN NOEMEN??

Wie is voor opheffen van de VN, men wil immers Putin niet totaal dwars zitten, want daar gaat het om.

Hoe leg je dit uit aan die moeder van dat zesjarige meisje, dat door 3 18 jarige Russische barbaren werd verkracht en daarna een kogel door het hoofd kreeg??  >:(  >:(  >:(

Pieszyce


Ukraine Front Lines   @EuromaidanPR

The UN commission found no evidence of russia committing genocide in the war against Ukraine. #RussiaUkraineWar
 
De VN-commissie vond geen bewijs dat Rusland genocide pleegde in de oorlog tegen Oekraïne. #RussiaUkraineWar
De woordvoerder, Kakkerlakken zijn het daar bij de VN.  >:(  >:(