Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

'Ik weet zeker' dat Oekraïne 'in de nabije toekomst' tot de NAVO zal toetreden:

Gestart door Pieszyce, 16 januari 2023, 00:35

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


'Ik weet zeker' dat Oekraïne 'in de nabije toekomst' tot de NAVO zal toetreden: minister van Defensie

13 januari 2023

De Oekraïense minister van Defensie heeft gezegd dat hij er zeker van is dat zijn land in de nabije toekomst lid zal worden van de NAVO, zo meldt de BBC.

Oleksii Reznikov zei in een vrijdag gepubliceerd interview dat Oekraïne in zekere zin al "lid" was van de westerse militaire alliantie omdat het over NAVO-wapens beschikt en "begrijpt hoe die te gebruiken", meldde de Britse openbare omroep.

"Oekraïne als land, en de strijdkrachten van Oekraïne, werden lid van de NAVO, de facto, niet de jure," zei Reznikov, zoals geciteerd door de BBC.

Hij voegde eraan toe: "Ik ben er zeker van dat we in de nabije toekomst de jure (bij wet) lid zullen worden van de NAVO."

Reznikov vertelde de BBC ook dat hij er zeker van was dat Oekraïne binnenkort lang gezochte wapens, zoals tanks en gevechtsvliegtuigen, zou krijgen en dat het zich zou moeten voorbereiden op een nieuw offensief in het voorjaar tegen de invasie van Rusland, aldus de website bbc.com.

"De lente is voor alle partijen de beste periode om de beweging op te frissen," zei hij. "We begrijpen dat zij klaar zijn om te beginnen en wij moeten zeker klaar zijn om te beginnen."

Vrijdag is dag 324 van Ruslands oorlog tegen Oekraïne.

Bron: PAP, bbc.com, polskieradio.pl by (gs)  English