Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Meer dan 20.000 Oekraïense soldaten opgeleid in het buitenland in 2022

Gestart door Pieszyce, 4 januari 2023, 19:44

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Meer dan 20.000 Oekraïense soldaten opgeleid in het buitenland in 2022

2 januari 2023 

Meer dan 20.000 Oekraïense soldaten ondergingen vorig jaar een opleiding in het buitenland, velen van hen in Polen, volgens een rapport.

"Het personeel en de gecombineerde militaire eenheden van de Oekraïense strijdkrachten worden getraind in Polen, Tsjechië, Slowakije, evenals door de Amerikaanse strijdkrachten in Duitsland," werd Brig.Gen. Oleksii Hromov, plaatsvervangend hoofd van de belangrijkste operationele afdeling van de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten, geciteerd als zeggende aan het begin van 2023.

"In 2022 werd de opleiding van het brigadehoofdkwartier, evenals van eenheden op het niveau van bataljon, compagnie, artilleriebatterij en luchtverdedigingsbatterij, uitgevoerd op het grondgebied van de partnerstaten," voegde Hromov eraan toe, zoals geciteerd door het Oekraïense staatspersbureau Ukrinform op zondag.

"Bovendien is de opleiding van specialisten voor het gebruik van buitenlandse wapens en militaire uitrusting, die in het kader van technische bijstand worden ontvangen, aan de gang", aldus Hromov, volgens de website ukrinform.net.

"Bijna 10.000 mensen werden gedurende het jaar opgeleid in 17 landen," voegde hij eraan toe.

Hij vertelde Ukrinform dat deskundigen zoals sappeurs, gevechtsmedici, gevorderde luchtvaart- en artillerieschutters, duikers, verkenners, onderofficieren en chemische, biologische, radiologische en nucleaire verdedigingsspecialisten (CBRN) professionele opleidingen volgden "met de hulp van partners".

Vorig jaar werden meer dan 10.000 van dergelijke deskundigen opgeleid in verschillende Europese landen, aldus Hromov.

Ondertussen hebben Oekraïense artilleristen met succes een opleidingscursus in Duitsland afgerond om te zorgen voor een doeltreffend gevechtsgebruik van wapens die door partnerlanden in het kader van internationale bijstand zijn geleverd, zei hij.

In totaal zijn in de loop van het jaar meer dan 20.000 militairen opgeleid "dankzij de partnerlanden", aldus Hromov.

De nieuwsdienst Politico meldde vorige maand dat het Pentagon overweegt Oekraïense troepen op te leiden om het Patriot raketafweersysteem te bedienen op een militaire basis in de Verenigde Staten.

Sinds Rusland in februari vorig jaar Oekraïne binnenviel, hebben Oekraïense troepen in Oost-Europa, Duitsland en Groot-Brittannië training gekregen in een groot aantal verschillende door de NAVO geleverde wapensystemen, waaronder het door de VS vervaardigde High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), aldus Politico in een artikel dat voor Kerstmis werd gepubliceerd.

Maandag is dag 313 van Ruslands oorlog in Oekraïne.

Bron: ukrinform.net

https://www.polskieradio.pl/395/9766/Artykul/3096137,over-20000-ukrainian-soldiers-trained-abroad-in-2022-report
(gs)