Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Militairen: Russische troepen gedwongen zich terug te trekken

Gestart door Pieszyce, 3 april 2023, 20:53

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Militairen: Russische troepen gedwongen zich terug te trekken
uit 'verschillende posities' in Donetsk Oblast


Door The Kyiv Independent news desk
2 april 2023 

Het Oekraïense leger heeft de Russische troepen teruggedrongen uit "verschillende posities" in de richting van Donetsk, volgens kolonel Oleksii Dmytrashkivskyi, een woordvoerder van het Oekraïense leger dat het zuiden van de oblast Donetsk verdedigt.

De Oekraïense strijdkrachten "zijn nu bezig deze posities uit te rusten voor defensieve gevechtsoperaties", zei Dmytrashkivskyi op de nationale televisie, zoals geciteerd door Liga.

Hij voegde eraan toe dat Russische troepen de industriestad Avdiivka, op slechts vijf kilometer ten noorden van het door Rusland bezette Donetsk, de afgelopen dag zo'n 30 keer hebben aangevallen - meestal met infanterie, ondersteund door slechts twee tanks.

De kleine stad heeft onlangs te maken gehad met een toename van het aantal aanvallen nu Russische troepen proberen op te rukken in het gebied.

Rusland is er echter niet in geslaagd zijn doel te bereiken om op 31 maart de hele regio Donbas, bestaande uit de oblasten Donetsk en Luhansk, in te nemen, aldus het Institu . . . . . . . . .

Bron:    kyivindependent.com       język po Polsku