Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Oekraïense ambassade in Den Haag ontvangt bloederig pakket met dierenogen

Gestart door Pieszyce, 2 december 2022, 13:33

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

Oekraïense ambassade in Den Haag ontvangt bloederig pakket met dierenogen
 
02 december 2022 
 
Bij Oekraïense ambassades en consulaten in heel Europa zijn pakketten met dierenogen afgeleverd. Ook de ambassade in Den Haag heeft zo'n bloederig pakket gekregen, meldt het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens een woordvoerder van het ministerie gaat het om pakketjes die in een vloeistof waren gedoopt. In de pakketten zaten dierenogen, schrijft hij op Facebook. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken was nog niet op de hoogte van de situatie. Bij de Oekraïense ambassade zelf was het vrijdagmiddag rustig.

Bij de Oekraïense ambassades in Hongarije, Polen, Kroatië, Italië werden ook zulke pakketten bezorgd. Ook de consulaten in Napels, Krakau en het Tsjechische Brno kregen de post.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken zegt in het Facebook-bericht dat er "redenen zijn om aan te nemen dat er een intimidatie- en terreurcampagne" aan de gang is. Er wordt onder . . . . . . . . .

Bron:  Lees hier verder . . . . . . . .

Pieszyce


Ook 'bloederig pakket' bij Oekraïense ambassades in Denemarken en Roemenië
 
6 december 2022 
 
Ook de Oekraïense ambassades in Denemarken en Roemenië hebben "bloederige pakketten" ontvangen. Dat meldt de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba dinsdag. Eerder al kregen meerdere Oekraïense ambassades pakketten met dierenogen toegestuurd. Ook bij de ambassade in Den Haag werd een pakket bezorgd.

Het is onbekend of het ook nu gaat om pakketten met dierenogen. Naast de Oekraïense ambassade in Den Haag kregen ook de ambassades in Hongarije, Polen, Kroatië en Italië soortgelijke pakketten. De Oekraïense consulaten in Napels, Krakau en het Tsjechische Brno kregen ook zulke post.

In Spanje werden op meerdere plekken bombrieven afgeleverd, waaronder bij de Amerikaanse ambassade in Madrid.

Wie achter de pakketten zit, is niet bekend. Maandag werd bekend dat de Russische Wagner Group ontkent verantwoordelijk te zijn. De Wagner Group is een beruchte huurlingenorganisatie, die in Oekraïne aan de kant van de Russen vecht.

Kuleba zei vorige week dat het aannemelijk is "dat er een intimidatie- en terreurcampagne" aan de gang is. Er is een onderzoek ingesteld en de ambassade in Den Haag heeft extra veilighe . . . . . . .

Bron:  Lees hier verder . . . . . . .