Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

VS voltooit revisie van Abrams tanks voor Oekraïne

Gestart door Pieszyce, 10 augustus 2023, 21:19

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


VS voltooit revisie van Abrams tanks voor Oekraïne

8 augustus 2023

De Verenigde Staten hebben de revisie van 31 Abrams tanks bestemd voor Oekraïne afgerond, aldus een officiële aankondiging.

De oorlogsmachines hebben een uitgebreid opknapproces ondergaan om optimale prestaties op het slagveld te garanderen.

Tijdens een persbriefing op maandag zei Doug Bush, Assistant Secretary of Land Forces for Armaments van de Verenigde Staten: "Ze [tanks] zijn klaar. Nu moeten ze naar Europa en dan naar Oekraïne, samen met alle dingen die erbij horen. Munitie, reserveonderdelen, brandstofapparatuur, reparatiefaciliteiten." Hij gaf aan dat de levering in de "vroege herfst" zal plaatsvinden.

De tijdlijn van de levering, die oorspronkelijk meer dan een jaar zou duren, werd op verzoek van Kiev versneld. De Oekraïense autoriteiten kozen ervoor om gerenoveerde M1A1 versies te ontvangen, een beslissing die een snellere levering mogelijk maakte.

Naast de revisie van de tanks voeren de Verenigde Staten ook hun inspanningen op voor de productie van artilleriemunitie. Assistant Secretary Bush onthulde dat de maandelijkse productie is gestegen van 14.000 naar 24.000 eenheden. Deze trend zal zich voortzetten, met een verwachte productie van 28.000 eenheden binnenkort en een traject naar meer dan 80.000 eenheden in het komende jaar.

Bron: PAP, polskieradio.pl by (jh)    English