Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Oekraïne (nog) niet bij NAVO, maar Zelensky is wel blij met veiligheidsgaranties

Gestart door Pieszyce, 12 juli 2023, 23:58

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Oekraïne (nog) niet bij NAVO, maar Zelensky is wel blij met veiligheidsgaranties

12 jul 2023 

Hoewel Oekraïne geen uitnodiging kreeg om lid te worden van de NAVO, is de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tevreden met de nieuwe militaire steun en de veiligheidsgaranties die hem zijn beloofd tijdens de NAVO-top in Vilnius.

Eerder was Zelensky teleurgesteld, omdat zijn land geen concrete uitnodiging had ontvangen om lid te worden van de NAVO. Hij vond dat "absurd" en "zwak".
Maar hij is blij met andere toezeggingen die Oekraïne heeft gekregen. "We kunnen stellen dat de resultaten van de top goed zijn", zei hij op de tweede en laatste dag van de topconferentie in Litouwen. Al was een uitnodiging volgens hem "optimaal" geweest.

Zelensky is tevreden over de veiligheidsgaranties die woensdag werden aangekondigd door zeven grote bondgenoten van Oekraïne. Die moeten ervoor zorgen dat het land zich kan verdedigen zolang het nog geen lid is van de NAVO.

De zogeheten G7, waartoe het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada en Japan behoren, presenteren een 'raamwerk voor veiligheidsafspraken' met Kyiv. Die moeten helpen bij het versterken van Oekraïne, zodat het zich zelfsta  . . . . . . . . .

Bron:    Lees hier verder . . . . . . .