Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Olena Zelenska een van meest invloedrijke mensen ter wereld

Gestart door Pieszyce, 15 april 2023, 00:10

Vorige topic - Volgende topic
Zoektermen OekraïneOlenaZelenska

Pieszyce


Olena Zelenska een van meest invloedrijke mensen ter wereld

14 april 2023
 
De Oekraïense First Lady Olena Zelenska is door het tijdschrift Time uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld van dit jaar.

Zelenska's Time-profiel, geschreven door US First Lady Jill Biden, zegt dat de vrouw van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky "het hart is geworden van een natie in oorlog" en "een strijder voor het volk van Oekraïne".

"Een schrijfster die achter de schermen werkte, ze vroeg nooit om een spotlight," schreef Jill Biden in haar profiel van Zelenska. "Als moeder van twee kinderen heeft ze er nooit om gevraagd het hart van een land in oorlog te worden."

Jill Biden voegde daaraan toe: "Olena Zelenska had niet verwacht een strijder voor het volk van Oekraïne te worden, maar ze heeft deze oproep met onzelfzuchtige moed beantwoord."

De Amerikaanse first lady zei ook dat Zelenska "haar familie kon meenemen en vluchten" toen Rusland in februari vorig jaar Oekraïne binnenviel.

"Welke moeder zou het haar kwalijk nemen? Toch blijft ze", schreef Jill Biden. "Ze blijft omdat vrijheid en democratie verdedigers verdienen. Ze blijft om de wereld te laten zien dat hart en hoop zelfs de grootste tiran klein kunnen doen lijken. Ze blijft voor haar kinderen - voor hun toekomst en die van alle Oekraïners."
 
Bron: PAP, time.com, polskieradio.pl by (gs)   English