Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Oostenrijk, Hongarije zijn het eens over niet sturen van wapens naar Oekraïne

Gestart door Pieszyce, 1 februari 2023, 21:50

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Oostenrijk, Hongarije zijn het eens over het niet sturen van wapens naar Oekraïne

Door Chiara Swaton | EURACTIV.de
31 januari 2023

Oostenrijk en Hongarije zijn het erover eens geen wapens naar Oekraïne te sturen, aldus de Oostenrijkse minister van Defensie Klaudia Tanner en haar Hongaarse collega Kristóf Szalay-Bobrovniczky tijdens een bijeenkomst in Boedapest op maandag, waarbij zij hun nauwe samenwerking benadrukten.

Het standpunt van Oostenrijk en Hongarije over de oorlog in Oekraïne is duidelijk: beide landen sturen geen wapens naar het conflictgebied om een verdere escalatie te voorkomen, verklaarden Tanner en Szalay-Bobrovniczky tijdens een gezamenlijke persconferentie.

Zij staan aan de kant van de vrede, benadrukte Szalay-Bobrovniczky, terwijl zij humanitaire hulp verlenen aan oorlogsvluchtelingen. Nauwe samenwerking zou het belangrijkste zijn, aangezien "we in een tijd van gevaar leven", zei hij.

Volgens Tanner is het grootste gevaar dat de oorlog zich naar Europa uitbreidt, wat niet alleen een kwestie van conventionele oorlog zou zijn, maar ook van een samenspel met hybride oorlogsvoering en een toename van de migratie in het algemeen.

"De gevolgen zijn niet alleen enorm voelbaar in Oostenrijk, maar ook in Hongarije. Uiteindelijk lopen de routes via ons buurland naar ons," benadrukte Tanner, zo meldde APA. Beide partijen zijn het erover eens dat een stabiele westelijke Balkanregio ook een belangrijke rol speelt op het gebied van migratie, voegde zij eraan toe.

Oostenrijk riep al in november op tot een snelle integratie van de westelijke Balkanlanden. Minister van Integratie Susanne Raab eiste dat de EU "eindelijk aan de slag gaat".

Diezelfde maand sloeg kanselier Karl Nehammer de handen ineen met Hongarije en Servië om te voorkomen dat asielzoekers zelf bepalen in welke landen zij asiel aanvragen. Hij ondertekende een memorandum van overeenstemming over het terugdringen van illegale migranten om een einde te maken aan "asiel a la carte".

Het aantal asielverzoeken in Oostenrijk is vorig jaar verdrievoudigd tot 108.490, waarmee Oostenrijk het EU-land met de sterkste stijging is. Hongarije registreerde de minste aanvragen, met slechts 46 verzoeken. Het feit dat het Visegrad-land weigert asielzoekers te registreren, wat in strijd is met de EU-wetgeving, werd door Tanner niet vermeld.

In het verleden zei Hongarije dat het onder verhoogde druk kwam te staan door vluchtelingen die de oorlog uit buurland Oekraïne ontvluchtten, terwijl critici erop wijzen dat weinig vluchtelingen ervoor kiezen om in Hongarije te blijven.

Tanner benadrukte ook de goede samenwerking met Hongarije in zeven buitenlandse missies, meldde APA. Tegelijkertijd riep de minister de EU op daadkrachtiger op te treden tegen de naderende uitbreiding van de NAVO. Het gebrek aan eenheid in het Europese veiligheidsbeleid zou de deur openzetten voor nieuwe gevaren, zei ze.

(Chiara Swaton | EURACTIV.de)

Bron:  euractiv.com by Chiara Swaton   English

PieszyceCiteerom een verdere escalatie te voorkomen, verklaarden Tanner en Szalay-Bobrovniczky tijdens een gezamenlijke persconferentie.

Ik snap hem, ze willen vriend Putin niet verdrietig maken, hebben liever een bevriendheid met Putin, dan een eenheid in de EU

CiteerTanner benadrukte ook de goede samenwerking met Hongarije in zeven buitenlandse missies, meldde APA. Tegelijkertijd riep de minister de EU op daadkrachtiger op te treden tegen de naderende uitbreiding van de NAVO.

Schande, ze maken zelfs bezwaar tegen Zweden en Finland, maar zouden graag Putin lover Servië en de rest van de Balkan in de NATO en EU zien, en dus opnieuw nog meer onrust. Elk land heeft recht toe te treden tot de NATO, wie daar bezwaar tegen heeft, stapt maar uit de NATO, Oostenrijk en Hongarije vertrouw ik al zo niet, heb een hekel aan een mes in de rug.

Maar wat ik vooral niet vergeet zijn de gedragen van deze landen tijdens WWII, nooit zal ik die vergeten.  >:(  >:(  >:( 

Pieszyce

Austria kan beter zwijgen  >:(


*George*J*S*   @ManiatiGeorge

Als antwoord op  @Flash_news_ua
Did we expect anything that would include taking a moral stance from a country full of the descendants of Nazis? Here are pics of Vienna when Hitler visited after annexing the country. 1/4 of the population of Austria showed up cheering...
 
Hadden we iets verwacht dat een morele houding zou innemen van een land vol afstammelingen van nazi's? Hier zijn foto's van Wenen toen Hitler hem bezocht nadat hij het land had geannexeerd. 1/4 van de bevolking van Oostenrijk kwam juichend opdagen...