Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Pentagon tekent 1,2 miljard dollar voor de productie van NASAMS-systemen voor Oe

Gestart door Pieszyce, 3 december 2022, 21:41

Vorige topic - Volgende topic
Zoektermen OekraïneNASAMSVS

Pieszyce


Pentagon tekent 1,2 miljard dollar voor de productie van NASAMS-systemen voor Oekraïne

1 december 2022
 
Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een contract van 1,2 miljard dollar ondertekend voor de productie en aankoop van geavanceerde NASAMS-luchtverdedigingssystemen voor Oekraïne, aldus een rapport.
 

De NASAMS lanceerinrichting voor grond-luchtraketten.Foto: Wikimedia Commons

"Raytheon Co., Tewksbury, Massachusetts, kreeg een contract met een vaste prijs van $1.216.207.829 voor de aanschaf van National Advanced Surface-to-Air Missile Systems, bijbehorende apparatuur, diensten en reserveonderdelen ter ondersteuning van de inspanningen in Oekraïne", aldus het Pentagon in een verklaring, geciteerd door het Oekraïense staatspersbureau Ukrinform.

"Het werk zal worden uitgevoerd in Tewksbury, Massachusetts, met een geschatte voltooiingsdatum van 28 november 2025," voegde de verklaring eraan toe.

De Verenigde Staten kondigden op 23 november een nieuw wapenpakket van 400 miljoen dollar aan voor de verdediging van Oekraïne tegen Rusland.

Woordvoerster Adrienne Watson van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis zei toen dat het nieuwe bijstandspakket voor de veiligheid extra munitie voor het National Advanced Surface-to-Air Missile System (NASAMS) en zware machinegeweren zou omvatten.

Donderdag is dag 281 van Ruslands oorlog in Oekraïne.

Bron: ukrinform.net, defense.gov, polskieradio.pl by (gs) . . . English