Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Ruim zes miljoen Oekraïners hebben dag na raketaanvallen weer stroom

Gestart door Pieszyce, 18 december 2022, 01:00

Vorige topic - Volgende topic
Zoektermen hebbenzesmiljoenOekraïnersweerstroom

Pieszyce


Ruim zes miljoen Oekraïners hebben dag na raketaanvallen weer stroom
 
17 december 2022 

Na de Russische raketaanvallen op Oekraïne van vrijdag hebben in de afgelopen 24 uur zo'n zes miljoen Oekraïners weer toegang tot elektriciteit gekregen. Dat meldt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zaterdagavond in een videoboodschap.

Vrijdag werden raketinslagen gemeld in verscheidene plaatsen in Oekraïne. Dat gebeurde in onder meer Kharkiv, Dnipro, Kryvyi Rih, Poltava, Vinnytsia en Zaporizhzhia.

Kyiv zou alleen al door veertig raketten zijn bestookt. Volgens Oekraïense functionarissen ging het om een van de grootste aanvallen sinds Rusland het land op 24 februari binnenviel.

Bij de aanvallen zijn op verschillende plekken in Oekraïne cruciale onderdelen van de energievoorziening geraakt. Daardoor kwamen veel mensen zonder elektriciteit te zitten. Volgens energiemaatschappij Ukrenergo viel zeker de helft van het Oekraïense energieverbruik weg na de aanval, door schade of uit voorzorg.

"De reparatiewerkzaamheden gaan zonder onderbreking door na de terroristische aanslag van gisteren", zei Zelensky zaterdagavond.

In Kyiv rijdt de metro sinds zaterdago . . . . . . . . . .

Brom: Lees hier verder . . . . . . .