Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Rusland voert aanvallen in Oost-Oekraïne op en wil verdedigingslinies doorbreken

Gestart door Pieszyce, 9 februari 2023, 15:02

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Rusland voert aanvallen in Oost-Oekraïne op en wil verdedigingslinies doorbreken

9 februari 2023

Russische troepen hebben de aanvallen in Oost-Oekraïne aanzienlijk opgevoerd. Volgens de Oekraïense gouverneur in Luhansk proberen de Russen onder meer door de Oekraïense verdedigingslinies bij Kreminna te breken. Die stad is al in handen van Rusland, maar een doorbraak brengt de Russen dichter bij de veel grotere stad Kramatorsk.

Kreminna ligt op zo'n 70 kilometer afstand van Kramatorsk. Die stad geldt samen met Sloviansk als de laatste overgebleven bolwerken van Oekraïne in de provincie Donetsk.

De Russen proberen al maandenlang dichter bij de twee steden te komen. Donetsk is een van de vier provincies die door Rusland illegaal zijn geannexeerd. Dat betekent dat de Russische president Vladimir Poetin het illegaal als Russisch grondgebied beschouwt. De Russen hebben de regio geen moment volledig in handen gehad. Bovendien wordt de annexatie internationaal vrijwel niet erkend.

Volgens gouverneur Serhiy Haidai houdt het Oekraïense leger stand, maar heeft het meer wapens, zwaar materieel en artilleriemunitie nodig. "Ik kan bevestigen dat er een aanzienlijke toename van het aantal aanvallen en beschietingen is", zei de regiobestuurder op de Oekr . . . . . . . . . . .

Bron:  Lees hier verder . . . . . . .


PieszyceWordt tijd dat de Leopards massaal ingezet worden,
politici zijn soms net oude vrouwen, kwebbelen zijn
ze goed in, maar handelen duurt even.