Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Sean Penn deelt zijn indrukken van Zelensky en Poetin bij de lancering van . .

Gestart door Pieszyce, 2 maart 2023, 00:39

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Sean Penn deelt zijn indrukken van Zelensky en Poetin bij de lancering van zijn nieuwe film

28 februari 2023

Ter gelegenheid van de lancering van zijn nieuwe film "Superpower" over de verdediging van Oekraïne tegen Rusland, deelt Sean Penn de inzichten van een filmmaker over het karakter van Zelensky en Poetin. 

Sean Penns nieuwe film "Superpower" ging zondag in wereldpremière op het filmfestival van Berlijn.

Zoals gemeld in de filmpers, heeft Sean Penn in interviews ter promotie van zijn nieuwe film angstvallig vermeden de naam van Poetin te gebruiken, door hem aan te duiden als "de griezelige kleine pestkop" of "de oorlogsmisdadiger die u bedoelt".

Hij vertelde ook over een ontmoeting met Poetin 22 jaar geleden. Hij en Jack Nicholson hadden eerst een ontmoeting gehad met de pro-Poetin Russische filmmaker Nikita Mikhalkov alvorens naar de ontmoeting met Poetin te rijden. Penn beschreef dat Poetins autocolonne, waar hij ook deel van uitmaakte, minachting toonde voor gewone Russische dorpelingen toen zij de weg blokkeerden, iets waar Penn een "vies" gevoel aan overhield.

Gevraagd naar Zelensky, zei Penn:

"Ik hou niet van een enge kleine pestkop die hem [Zelensky] en zijn land bedreigt," zei Penn. "Ik hou er wel van dat er geen bedreiging is die Zelensky of de Oekraïners bang maakt."

Bron: Screen Daily, PAP, polskieradio.pl by pt   English