Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Zelensky aan het Amerikaanse Congres: 'Uw geld is geen liefdadigheid

Gestart door Pieszyce, 23 december 2022, 00:19

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Zelensky aan het Amerikaanse Congres: 'Uw geld is geen liefdadigheid
het is een investering in wereldwijde veiligheid'


door Olena Goncharova
22 december 2022 

President Volodymyr Zelensky kreeg een langdurige staande ovatie toen hij op het punt stond een historische toespraak te houden voor het Amerikaanse Congres laat op 21 dec. "Het is te veel voor mij," zei hij met een glimlach voordat hij verder ging met zijn opmerkingen. Zelensky sprak ongeveer 25 minuten in het Engels en herinnerde de Amerikaanse wetgevers eraan dat hij enkele uren voor zijn Amerikaanse reis - de eerste overzeese reis sinds het begin van de grootschalige invasie op 24 februari - aan het front stond in de Bakhmut in de Oblast Donetsk.
De stad blijft het "heetste punt" van de hele frontlijn van 1.300 kilometer nu de Russische troepen meedogenloos proberen de verdediging van Oekraïne te doorbreken.

"Elke centimeter van dat land is doordrenkt met bloed," zei Zelensky. "Maar de Oekraïense Donbas houdt stand. Oekraïne houdt zijn linies en zal zich nooit overgeven." Zelensky voegde eraan toe dat Oekraïne meer westerse steun nodig heeft om de oorlog te winnen: "We hebben artillerie, ja. Bedankt. Is het genoeg? Eerlijk gezegd niet echt om ervoor te zorgen dat Bakhmut niet alleen een bolwerk is dat het Russische leger tegenhoudt, maar dat het Russische leger zich volledig terugtrekt. Er zijn meer kanonnen en granaten nodig. Net als de slag bij Saratoga zal de strijd om Bakhmut het traj . . . . . . . . . . . . .

Bron:    Lees hier verder . . . . .  Olena Goncharova . . . . English