Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Zelensky voert druk op Europese leiders op voor meer hulp en EU-lidmaatschap

Gestart door Pieszyce, 3 februari 2023, 16:11

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Zelensky voert druk op Europese leiders op voor meer hulp en EU-lidmaatschap
 
2 februari 2023 

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky vindt dat zijn land het verdient om nog dit jaar te praten over toetreding tot de Europese Unie. Ook roept hij het Westen op Rusland nieuwe sancties op te leggen en Oekraïne wapens te blijven leveren.

Volgens Zelensky neemt het effect van de westerse sancties af, doordat Rusland zich er beter op instelt. Hij vroeg om meer sancties én wapens om de oorlog in zijn land zo snel mogelijk te beëindigen. "Hoe sneller we dit voor elkaar krijgen, hoe sneller we de Russische agressie kunnen verslaan."

Zelensky deed zijn uitspraken donderdag in het bijzijn van EU-kopstukken Ursula von der Leyen en Charles Michel. Vrijdag vindt er in Kyiv een EU-top plaats. Naast Von der Leyen en Michel zijn er nog vijftien andere Eurocommissarissen aanwezig in de Oekraïense hoofdstad.

Oekraïne kreeg vorig jaar veel sneller dan gebruikelijk het kandidaat-lidmaatschap van de EU toebedeeld. Het land voldoet nog lang niet aan de eisen om daadwerkelijk lid te worden, maar Zelensky ho . . . . . . .

Bron: Lees hier verder . . . . . .